Hoofdkussens

Heb jij wel eens rug- of nekklachten? Slaap je slecht? Misschien is het tijd voor een nieuw kussen? Sommige mensen doen jaren met een kussen, maar vaak is een hoofdkussen na drie tot vijf jaar echt aan vervanging toe.

We hebben een aantal tips voor je op een rij gezet waar je op moet letten bij de aankoop van een nieuw hoofdkussen.

Probeer een kussen uit

Het is handig om in de winkel al een paar hoofdkussens uit te proberen. In speciaalzaken kunnen verkopers je adviseren wat voor kussen het best bij je past. Ga in de winkel in je gebruikelijke slaaphouding liggen en probeer ze uit.

Hard of zacht matras?

Hoe harder je matras, hoe hoger en/of dikker je hoofdkussen moet zijn voor goede ondersteuning van je hoofd. Slaap je op je rug? Dan heb je een hoger kussen nodig dan iemand die op zijn zij slaapt. Slaap je op je buik? Buikslapers kunnen het beste een dun kussen aanschaffen, voor een betere ademhaling.

Materiaal

Kussens zijn er van verschillende materialen: visco-elastisch schuim, dons en veren en synthetisch. Een kussen van dons en veren heeft als voordeel dat het goed vormbaar is. Synthetische kussens vormen minder. Een kussen van visco-elastisch wordt warm door lichaamswarmte en vormt zich naar je lichaam.

Anti-allergie

Heb je een allergie? Koop dan een kussen wat speciaal geschikt is voor mensen met een allergie. Er zijn ook speciale hoezen verkrijgbaar die je om je kussen heen kunt doen.

Transpiratie

Iedereen transpireert tijdens de nacht, de een sneller dan de ander. Voor transpiratie is een visco-elastisch kussen minder prettig. Dit komt doordat de vochtontwikkeling bij dit kussen hoger is dan bij kussens van andere materialen.

Wasbaar

Een hoofdkussens is de ideale broedplaats is voor bacteriën. Het kan zomaar zijn dat een derde van het gewicht van je kussen bestaat uit dode huidcellen, insecten, huisstofmijten en hun uitwerpselen. Let bij de aanschaf van een kussen ook op of hij makkelijk wasbaar is.

Onze meest recente berichten

Van Gogh Wit planken houten vloer

Onderzoek: Regionale houten vloer voorkeuren en jaartrends in Nederland 2019-2023

In een onderzoek uitgevoerd Uipkes Houten Vloeren, gebaseerd op duizenden adviesgesprekken met

Een warmtepomp in combinatie met een lage temperatuur vloerverwarming en een houten vloer is duurzaam, energiezuinig en goed om op je energierekening te besparen.

Warmtepomp combineren met vloerverwarming en een houten vloer?

Wil je jouw woning duurzaam verwarmen? Overweeg dan eens een warmtepomp in

Lamelparket-schuren

Lamelparket laten schuren

Is de kleur van je lamelparketvloer niet meer naar wens? Of zitten

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}