Landelijke woonkeuken

Tegenwoordig is de keuken weer het centrum en middelpunt van het huis. Gezellig aan tafel, dichtbij het fornuis en de koelkast. In de loop der jaren zijn we de keuken steeds meer als middelpunt van de woning gaan zien, de woonkeuken! Gezellig bijkletsen aan de tafel in de keuken lekker lang natafelen met vrienden, wijntje erbij en gezellig kletsen.

En daarmee is een trend in gang gezet. De tijd dat een keuken een puur functionele ruimte was is voorbij. De keuken is open of halfopen en betrokken bij de woonkamer en de rest van het huis. Daar spelen fabrikanten steeds meer op in met eigentijdse woonkeukens die qua stijl en kleur helemaal passen bij de woonkamer, waardoor er sprake is van woonkeuken.

Woonkeukens vloeien over in de woonkamer en worden zo een onderdeel van je interieur. Harmonie en gezelligheid in huis ontstaat niet door alleen een bank in de keuken te zetten. Woonkeukens moeten passen bij je manier van leven en wonen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen uit een tafelblad van hetzelfde materiaal en dezelfde kleur als het werkblad van je keuken. Maar door met kastfronten en apparatuur te spelen kan de keuken een gezellig en huiselijk karakter krijgen.

Woonaccessoires kleden je keuken af tot precies de stijl die je wilt, zo wordt de woonkeuken een verlengstuk van je woonkamer met dezelfde interieurstijl. Een landelijke keuken is een echte leefkeuken en valt zeker onder de categorie woonkeukens. Vaak wordt deze keuken geassocieerd met een gezellige sfeervolle boerenkeuken alhoewel er tegenwoordig ook moderne landelijke keukens zijn die alles behalve oubollig zijn. Door lichte en frisse kleuren te gebruiken worden landelijke keukens een prettige leefruimte. Bij landelijke keukens wordt vaak gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout en steen, deze geven de ruimte een warme sfeer. Vaak wordt er ook gebruik gemaakt van echte landelijke ornamenten zoals een vrijstaand fornuis of een grote stenen spoelbak.

Onze meest recente berichten

Van Gogh Wit planken houten vloer

Onderzoek: Regionale houten vloer voorkeuren en jaartrends in Nederland 2019-2023

In een onderzoek uitgevoerd Uipkes Houten Vloeren, gebaseerd op duizenden adviesgesprekken met

Een warmtepomp in combinatie met een lage temperatuur vloerverwarming en een houten vloer is duurzaam, energiezuinig en goed om op je energierekening te besparen.

Warmtepomp combineren met vloerverwarming en een houten vloer?

Wil je jouw woning duurzaam verwarmen? Overweeg dan eens een warmtepomp in

Lamelparket-schuren

Lamelparket laten schuren

Is de kleur van je lamelparketvloer niet meer naar wens? Of zitten

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}