Open-haard

De open haard is een ware sfeermaker en steeds meer mensen willen een open haard in huis. Een open haard is allang niet meer alleen voor de warmte, maar wordt vooral gezien als huiselijk, gezellig en knus.

Dit knusse gevoel zorgt ervoor dat mensen zich direct “thuis” voelen. De warmte wordt tevens door veel mensen als prettig ervaren tijdens koude winteravonden.

De open haard zorgt bijna automatisch voor een gezellige sfeer in de woonkamer, en creëert snel een natuurlijk gevoel. Het mooiste is natuurlijk als je bij de open haard een lekkere grote bank hebt staan, of een paar mooie grote fauteuils. Zo kan je lekker languit voor de haard zitten en genieten van de warmte.

Wat is een open haard?

Een open haard is een stookplaats die in een modern jasje is gestoken. Hij wordt vandaag de dag niet alleen gebruikt voor de warmte, maar ook voor de gezelligheid. Wil je dat er meer warmte vanaf komt? Maak dan gebruik van een haardplaat. De haardplaat bestaat al een lange tijd en zorgt voor een aangename warmte door de straling die van het gietijzer af komt. De warmte die van een open haard af komt, kan door gebruik van een haardplaat tot wel 50% verbeteren.

open haard van www.tulp.eu
Open haard van www.tulp.eu

Soorten en modellen

In de traditionele open haard worden voornamelijk grote stukken hout verbrand. Tegenwoordig heb je ook nog andere soorten, zoals de gashaard en de elektrische haard. Deze haarden hebben, in tegenstelling tot een echte open haard, nagemaakte boomstronken erin liggen. Vaak kan je ze met een afstandsbediening aanzetten zodat er een nep vlam tussen de nagemaakte boomstronken ontstaat. Deze nep open haarden geven geen warmte af, maar zien er wel gezellig uit.

Designs en materiaal

Vandaag de dag zijn alle soorten haarden in verschillende designs te verkrijgen. Sommige haarden hebben bijvoorbeeld een roestvrij stalen lijst met een stuk glas ervoor. Dit glas dient voornamelijk voor veiligheid en is kindvriendelijk. Andere uitvoeringen zijn niet afgesloten en hebben een mooie grote schouw erboven. Een schouw kan je ook in verschillende materialen krijgen, zoals een schouw van marmer of van steen.

Lees hier alles over de haardentrends voor 2013!

Onze meest recente berichten

Van Gogh Wit planken houten vloer

Onderzoek: Regionale houten vloer voorkeuren en jaartrends in Nederland 2019-2023

In een onderzoek uitgevoerd Uipkes Houten Vloeren, gebaseerd op duizenden adviesgesprekken met

Een warmtepomp in combinatie met een lage temperatuur vloerverwarming en een houten vloer is duurzaam, energiezuinig en goed om op je energierekening te besparen.

Warmtepomp combineren met vloerverwarming en een houten vloer?

Wil je jouw woning duurzaam verwarmen? Overweeg dan eens een warmtepomp in

Lamelparket-schuren

Lamelparket laten schuren

Is de kleur van je lamelparketvloer niet meer naar wens? Of zitten

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}