moderne landelijke keuken van kvik

Hoe herken je een landelijke keuken? In een keukenshowroom kan je ze er waarschijnlijk zo tussen uit pikken. De stijl van het framewerk doet denken aan hoe de keukens vroeger werden gemaakt zodat ze een landelijke stijl krijgen.

Het gasfornuis doet ook duiden op een landelijke keuken. Gietijzer en hout zijn veelgebruikte materialen bij landelijke keukens. In een landelijke stijl huis past natuurlijk een landelijke keuken.

Vaak wordt deze keuken geassocieerd met een gezellige sfeervolle boerenkeuken alhoewel er tegenwoordig ook moderne landelijke keukens zijn die alles behalve oubollig zijn. Door lichte en frisse kleuren te gebruiken worden landelijke keukens een prettige leefruimte. Een landelijke keuken is een echte leefkeuken en valt zeker onder de categorie woonkeukens.

Bij landelijke keukens wordt vaak gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout en steen, deze geven de ruimte een warme sfeer. Vaak wordt er ook gebruik gemaakt van echte landelijke ornamenten zoals een vrijstaand fornuis of een grote stenen spoelbak.

Nostalgie

Een landelijke keuken hoeft niet per se uit oude materialen zoals gietijzer en hout te bestaan om tot de categorie landelijke keukens te behoren, er zijn tegenwoordig ook moderne landelijke keukens. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een andere kleur front in de keuken met lichtere accenten dan krijgt je keuken een nostalgisch landelijke stijl maar met een moderner gevoel.

Hedendaags

Natuurlijk kan je in een landelijke keuken moderne keukenapparatuur gebruiken.  De look en feel van een landelijke keuken is een specifieke stijl. Maar verder kan deze keuken helemaal super de luxe en modern zijn. Materialen, kleuren en details vormen de landelijke stijl en niet de keukenapparatuur. Details zijn belangrijk voor een landelijke keuken dus let erop dat deze aanwezig zijn. Je kan een landelijk gevoel ook creëren met bijvoorbeeld behang, tegels of accessoires in de keuken.

Details

De landelijke keuken wordt met name gevormd door zijn details zoals de handgrepen van de laden en kastjes. Textiel en servies zijn bijvoorbeeld ook belangrijk om de keuken het landelijke gevoel te geven.

Kenmerken van een landelijke keuken
  • De kastdeuren hebben vaak een lichte kleur, denk aan beige en off-white
  • De kastfronten hebben vaak een uitgefreesd motief
  • Accenten zijn vaak in de kleuren, bruin, zwart en eikenwit
  • Een fornuis heeft een landelijke uitstraling, maar is wel voorzien van alle moderne functionaliteiten
  • Veel gebruik van riet, hout en koper
  • Gebruik van natuursteen
  • De afwerking van de keuken is belangrijk, nostalgie en ambacht in combinatie met landelijke accessoires en textiel

Onze meest recente berichten

Van Gogh Wit planken houten vloer

Onderzoek: Regionale houten vloer voorkeuren en jaartrends in Nederland 2019-2023

In een onderzoek uitgevoerd Uipkes Houten Vloeren, gebaseerd op duizenden adviesgesprekken met

Een warmtepomp in combinatie met een lage temperatuur vloerverwarming en een houten vloer is duurzaam, energiezuinig en goed om op je energierekening te besparen.

Warmtepomp combineren met vloerverwarming en een houten vloer?

Wil je jouw woning duurzaam verwarmen? Overweeg dan eens een warmtepomp in

Lamelparket-schuren

Lamelparket laten schuren

Is de kleur van je lamelparketvloer niet meer naar wens? Of zitten

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}