badkamervloer van uipkes vloeren

Voor de sfeer van je badkamer zijn badkamervloeren natuurlijk belangrijk. De badkamervloer vormt samen met de muren de basis van je nieuwe badkamer. De badkamer heeft tegenwoordig een veel belangrijkere functie dan vroeger. In de badkamer willen we graag ontspannen en genieten, van warmte en van wellness. Kleuren en natuurlijke materialen zijn daarom populair voor de badkamervloer.

rustic bathroom, stone
Bathroom
brick wall mural and standing tub
Hout, rubber, kurk en keramische tegels: er zijn heel veel mogelijkheden voor elke smaak is er een oplossing. de keramische tegel staan nog altijd op nummer één. De voordelen van keramische tegels zijn duidelijk: ze zijn duurzaam, vaak goedkoper dan alternatieve materialen en ze zijn toepasbaar op zowel een houten als een betonnen ondergrond. Ook de grote formaten zijn erg populair. Ze geven je badkamer een ruimtelijker aanzien. Tegels van verschillende formaten en met verschillende patronen kunnen ook originele effecten geven.

De badkamervloer vormt samen met de muren de basis van je nieuwe badkamer.

Een nieuwe trend is de houten badkamervloer. Behalve de dure tropische houtsoorten, is een houten vloer nooit een duurzame oplossing voor badkamers geweest. Tegenwoordig zijn er laminaat vloeren met “houtlook”. Deze vloeren zijn nu ook geschikt voor de badkamer en nauwelijks van echt hout te onderscheiden. De vloeren voelen zelfs als een echte natuurlijke houten vloer.

De laminaat vloer in combinatie met een rubberen strip, biedt een blijvende bescherming tegen vocht. Door deze strip kan het vocht niet in de vloer trekken en voorkom je bollingen van de vloer. De laminaatvloeren zijn voorzien van anti slip strips, uitglijden is is niet meer! Parket in de badkamer is ook geen taboe meer. Tegenwoordig wordt het hout zo behandeld dat het ook in de badkamer kan worden toegepast.

badkamervloeren van uipkes vloeren
houten badkamervloer van uipkes vloeren

Natuurstenen vloeren en gietvloeren zijn helemaal van deze tijd. Als deze goed worden gelegd zijn ze slijtvast en onverwoestbaar. Qua kleur en uitstraling zijn er verschillende mogelijkheden. Gietvloeren hoeven niet per se de minimalistische uitstraling te hebben van beton. Hierbij kan je denken aan de ouderwetse terrazzo vloeren. Deze passen perfect in de nostalgische of klassieke badkamer. Een beton is wel gevoelig voor vocht en vlekken, hou hier rekening mee.

Beton kan geïmpregneerd worden ter extra bescherming, maar dan nog blijven er een aantal nadelen: beton voelt koud aan en kan gaan scheuren. Een goed alternatief is nagemaakt beton. Dit beton is een materiaal op cement- of kunststofbasis met de uitstraling van beton. Wil je toch een natuurstenen vloer in je badkamer? Hou rekening met een aantal zaken. Een badkamervloer moet vochtbestendig zijn en moet een stroeve bovenlaag hebben om uitglijden te voorkomen. Natuursteen is vaak kalkgevoelig, ook hiervoor kan je de vloer impregneren.

Kurk is een perfect vochtbestendig materiaal. Kurk is veerkrachtig, isolerend en dempt geluid. De warme uitstraling en het grote aanbod in kleuren en structuren maakt deze vloer populaire voor elke stijl badkamer. Het is eenvoudig te leggen en te verplaatsen en daarmee een makkelijke manier om de badkamer een hele andere look te geven. Rubberen vloeren voor de badkamer zijn ook geluiddempend, warmte-isolerend en waterdicht. Rubberen vloeren zijn zachter dan steen. Ook rubber is verkrijgbaar in verschillende soorten.

Onze meest recente berichten

Van Gogh Wit planken houten vloer

Onderzoek: Regionale houten vloer voorkeuren en jaartrends in Nederland 2019-2023

In een onderzoek uitgevoerd Uipkes Houten Vloeren, gebaseerd op duizenden adviesgesprekken met

Een warmtepomp in combinatie met een lage temperatuur vloerverwarming en een houten vloer is duurzaam, energiezuinig en goed om op je energierekening te besparen.

Warmtepomp combineren met vloerverwarming en een houten vloer?

Wil je jouw woning duurzaam verwarmen? Overweeg dan eens een warmtepomp in

Lamelparket-schuren

Lamelparket laten schuren

Is de kleur van je lamelparketvloer niet meer naar wens? Of zitten

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}