De visgraat is echt helemaal terug van weggeweest en op dit moment een van de populairste houten vloeren die wordt aangeschaft in de lage landen.
Om de Co2 uitstoot eindelijk eens serieus aan te pakken beginnen we met bouwen van woningen welke verwarmd worden door vloerverwarming het liefst in combinatie met een warmtepomp.
De visgraat vloer wordt in een andere samenstelling al enkele honderden jaren toegepast, zo zien we de vloeren in Italië verschijnen eind vijftiende eeuw waarna de Franse geïnspireerd geraakt door de prachtige bouwstijlen de visgraat vloer en hout in allerlei vormen gaan gebruiken. Dit met als absoluut hoogtepunt van bouwstijlen en gebruik maken van de allermooiste parketvloeren het Paleis van Versailles. De eeuwen hierop volgend, verschijnt de visgraat vloer, langzamerhand in de lage landen ten tonele en is inmiddels veel toepast in de diverse interieurs.
Het opwarmen van water kost redelijk wat energie naar mate men de temperatuur van het water tot een hoger niveau verwarmd moet worden, onevenredig veel zelfs. De traditionele radiatoren welke inmiddels tientallen jaren in de Nederlandse huishoudens te vinden zijn maken gebruiken van een zeer kostbare manier van verwarming door middels van radiotoren welke gebruiken van wel 60 graden verwarmde watertemperatuur.
Door nu de leidingen verdeelt over de ondervloer te leggen ontstaat feitelijke een grote horizontale ‘radiator’ met een lagere temperatuur ofwel de vloerverwarming. Door leidingen in de ondervloer te leggen waardoor water stroomt met een lagere temperatuur verbruik je veel minder energie met een zeer behaaglijk gevoel, omdat de warmte immers verdeelt wordt over de totale vloer in plaats van puntsgewijs verdeelde warmtebronnen voor de ramen.

Het leven in een energiebewuste woning schreeuwt uiteraard om de enige herwinbare grondstof als vloer bedekking, hout. Om de ruimte een gewaarwording van weleer te geven heeft men de prachtige visgraat vloer toegepast. De visgraat vloer is met een handgemaakt magnifiek kleur afgewerkt. Zo zien we de geschiedenis toepast worden in het hedendaagse leven met de techniek van de toekomst.