Op 2 en 3 april 2016 vind de tweede editie van de ViltExpo plaats.

De ViltExpo is een tweedaagse, trendy happening, waarbij alles draait om het materiaal VILT. Vilt wordt tegenwoordig veel gebruikt in kunst en mode, maar ook in het interieur. VILT IS HIP!

Op de ViltExpo exposeren vermaarde Nederlandse èn buitenlandse viltkunstenaars hun meest recente werk. Een lust voor het oog voor elke kunstliefhebber en kunstkoper! U wordt, mede door de inspirerende lezingen en workshops van bekende vilters, ondergedompeld in de laatste trends en talloze moderne toepassingen van dit veelzijdige materiaal.

Op beide dagen tonen ontwerpers uit de mode- en viltwereld hun uitgesproken creaties, bijzondere accessoires en sieraden van vilt in een spraakmakende modeshow. De inspirerende toepassingen in het interieur en de vele stands met materialen, kleding, woon- en modeaccessoires maken het evenement compleet!

De ViltExpo is een tweedaagse, trendy happening, waarbij alles draait om het materiaal VILT. Vilt wordt tegenwoordig veel gebruikt in kunst en mode, maar ook in het interieur. VILT IS HIP!

Vilt

Vilt is een natuurlijk materiaal. De uitstraling van vilt is stoer en puur, vilten producten zien er altijd stijlvol uit. Met vilt kan alles, van hoogstaande designproducten tot simpele functionele items.

Vilt wordt vervaardigd door de samenpersing van wol. Het is misschien wel de eerste vorm van textiel die de mens ooit gebruikte. Het was er al veel eerder dan weven en breien. Een product met geschiedenis dus, maar juist nu weer helemaal trendy! Het is een geliefde stof voor ontwerpers, omdat het eenvoudig kan worden gesneden, geknipt of gelijmd. Het mooie van vilt verwerken is dat je er alle kanten mee op kunt: meubels, kleding, mode- en woonaccessoires, kunst, decoraties en sieraden, ieder ontwerp is uniek!

Exposities van vermaarde viltkunstenaars

Veel kunstenaars laten zich inspireren door de zachtheid en het natuurlijke karakter van vilt. De oeroude techniek met de vele functionele en decoratieve mogelijkheden spreekt aan en geeft een groot gevoel van vrijheid en ruimte. Hierdoor komen de mooiste kunstwerken tot stand. De exposities op de ViltExpo zijn van hoogwaardige kwaliteit en met zorg geselecteerd. Alle kunst is te koop.

Vilt in interieur en mode

Laat u verrassen door de vele toepassingen van vilt in het interieur! Als bekledingsstof voor bank of fauteuil, maar ook gordijnen van vilt en wand- en vloerkleden zijn prachtig! Vilten lampen en krukjes bekleed met vilt zijn een musthave in ieder modern interieur. Vilt is daarbij steeds vaker te zien in het straatbeeld. Jurken, jassen en vestjes, maar ook tassen, shawls en hoeden van vilt passen werkelijk in elke kledingkast!

Grote diversiteit viltmaterialen

Verschillende grote landelijke leveranciers, maar ook kleinere specialisten van viltmaterialen, verkopen tegen scherpe tarieven vele materialen en benodigdheden voor vilten.

Programma

Tijdens het twee dagen durende evenement kunt u, naast het bewonderen van het ruime aanbod op het gebied van kunst, mode, interieur en materialen, genieten van verschillende activiteiten als workshops, demonstraties, lezingen en modeshows.

2 en 3 april 2016, open van 10.00 tot 17.00 uur

Eusebiuskerk
Kerkplein 1
6811 EB ARNHEM

Online tickets: € 7,50 p.p. (+ € 0,55 per transactie)*
Kassa: € 9,00 p.p. 65+: € 7,50 (online èn kassa)**
Kinderen tot 12 jaar: gratis

* Kortingsbonnen (uit nieuwsbrieven, kranten, magazines etc.) zijn niet geldig op online tickets. Hier is al korting op gegeven.
** 65+korting is niet te combineren met andere kortingsacties.

Foto: Vilt&Design
Voor meer informatie: www.viltexpo.nl

Onze meest recente berichten

Van Gogh Wit planken houten vloer

Onderzoek: Regionale houten vloer voorkeuren en jaartrends in Nederland 2019-2023

In een onderzoek uitgevoerd Uipkes Houten Vloeren, gebaseerd op duizenden adviesgesprekken met

Een warmtepomp in combinatie met een lage temperatuur vloerverwarming en een houten vloer is duurzaam, energiezuinig en goed om op je energierekening te besparen.

Warmtepomp combineren met vloerverwarming en een houten vloer?

Wil je jouw woning duurzaam verwarmen? Overweeg dan eens een warmtepomp in

Lamelparket-schuren

Lamelparket laten schuren

Is de kleur van je lamelparketvloer niet meer naar wens? Of zitten

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}