stockholm furniture fair
Stockholm Furniture & Light Fair is ’s werelds grootste ontmoetingsplaats voor Scandinavisch meubel- en verlichtingsdesign, voor zowel thuis als in openbare ruimten. Dit jaarlijks terugkerende Scandinavische design event is uitgegroeid tot een populair evenement met bijna 700 exposanten en tienduizenden bezoekers.

Al decennialang staan Scandinavische ontwerpers bekend om hun tijdloze en bijzondere ontwerpen. Talloze designklassiekers zijn afkomstig van ontwerpers, architecten en kunstenaars uit het hoge noorden. Iedereen kent wel de hypermoderne ontwerpen van Jacob Jensen, architectonische hoogstandjes van Alvar Aalto of de kleurrijke meubels van Verner Panton. En nog steeds zijn Zweden, Denemarken, IJsland, Finland en in iets mindere mate Noorwegen landen waar een hoop hedendaags designtalent vandaan komt. Om helemaal op de hoogte te zijn van wat er op het gebied van vormgeving en design in Scandinavië gebeurt, moet je zeker een kijkje gaan nemen op de Furniture Fair in Stockholm, die van 5 t/m 9 februari plaatsvindt.

De Stockholm Furniture Fair is verreweg de grootste en meest interessante meubelbeurs in Scandinavië. Begonnen als een onafhankelijk initiatief voor ontwerpers en kunstacademies is de beurs uitgegroeid tot een veelzijdig en spraakmakend event. Het fungeert als een springplank voor nieuw creatief talent, maar showt tegelijkertijd ook de nieuwste trends, innovatieve ideeën en andere ontwikkelingen.

Je kunt bijna achthonderd exposanten verwachten, verschillende tentoonstellingen, lezingen, workshops en andere activiteiten. Het wordt dé plek waar je die dagen andere designliefhebbers kunt ontmoeten. De fair maakt deel uit van de Stockholm Design Week. Want naast de Furniture fair is er nog de Northern Light Fair (waar het draait om licht en design) en in en om Stockholm vinden tal van andere design activiteiten plaats.

5-9 februari 2013 – www.stockholmfurniturefair.se

stockholm furniture fair
stockholm furniture fair

 

stockholm furniture fair
stockholm furniture fair

 

stockholm furniture fair
stockholm furniture fair

 

 

Onze meest recente berichten

Dubbele visgraat vloer

Dubbele visgraat vloer, visgraat met een twist

Het visgraatpatroon is al jarenlang een populair legpatroon als het om vloeren

Nadelen PVC vloeren

4 nadelen van PVC vloeren op een rijtje

PVC vloeren winnen aan populariteit. Enkele jaren geleden doken PVC vloeren vaak

Uitzicht het IJ Amsterdam

BOLD Sky Villa’s, luxe penthouses in Amsterdam Noord

Op grote hoogte en in luxe wonen in Amsterdam Noord? Met de

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}