mk boekenkast van carl hansen

Ga je verhuizen of ga je renoveren? Heb je hulp nodig bij het inrichten van je woning? Of ben je gewoon op zoek naar wat tips en inspiratie m.b.t. woninginrichting? Wij zetten 3 stappen voor je op een rij om je te helpen je huis overzichtelijk in te richten.

1. Welke stijl past bij jou?

Verzamel zo veel mogelijk wooninrichting foto’s uit tijdschriften en internet, maak een moodboard om erachter te komen wat jouw eigen stijl is. Dan krijg je een duidelijk overzicht van welke producten bij je passen en je wilt aanschaffen voor je nieuwe interieur. Naast de foto’s die je verzameld kan je ook materialen en stoffen verzamelen en die bij je moodboard toevoegen. Denk “out-of-the-box”! Mode en de natuur kunnen ook inspireren. Zie je een mooie chiffon jurk in een mode tijdschrift? Waarom geen mooie chiffon gordijnen? Je moodboard geeft al snel een goed beeld van jouw eigen stijl!

Verzamel zo veel mogelijk foto’s uit tijdschriften en internet, maak een moodboard om erachter te komen wat jouw eigen stijl is.

2. De basis van je wooninrichting

De basis van je interieur is het belangrijkste. Bepaal met behulp van het moodboard wat je hebt gemaakt de aankleding van wanden, vloeren en ramen voor een mooie solide basis van je interieur. Laat je gevoel spreken en kijk naar kleuren, dessins, materialen, functie van de ruimte. Als het om raamdecoratie gaat, gordijnen zijn ook een belangrijke aspect van je basis interieur. Kijk ook naar de licht filterende eigenschappen en de raamsituatie. Grote ramen zijn bijvoorbeeld mooi met panelen of hele lange gordijnen, hoge ramen worden nog hoger met verticale lamellen en in een slaapkamer is een verduisterende stof handig, als je bijvoorbeeld van uitslapen houdt.

 //
.Ankasa Skull Pillow II in Smoke
Marrakesh Leather Pouf in Natural from Joss and MainRustic Fur Stools via Tricia Rose
pastels + blackhouse doctor
 house doctor

3. Je wooninrichting kiezen

Je basis is gelegd! Nu kan je je interieur gaan inrichten met meubels en accessoires. Omdat de basis van je interieur staat als een huis kan je nu bepalen welke accenten je gaat leggen. Wil je je interieur gaan versterken of juist verzachten? Heb je gekozen voor een neutrale en tijdloze basis met veel wit en natuurtinten, dan kun je deze verrijken met kleur, hout, staal en glas voor een moderne uitstraling. Heb je een basis  gekozen met een duidelijk kleurthema, zoals blauw of rood? Richt je interieur verder in door te combineren met bijvoorbeeld kleden in dezelfde tinten en meubels met rustige kleuren. Kleed je interieur af met accessoires in dezelfde stijl.

Onze meest recente berichten

Van Gogh Wit planken houten vloer

Onderzoek: Regionale houten vloer voorkeuren en jaartrends in Nederland 2019-2023

In een onderzoek uitgevoerd Uipkes Houten Vloeren, gebaseerd op duizenden adviesgesprekken met

Een warmtepomp in combinatie met een lage temperatuur vloerverwarming en een houten vloer is duurzaam, energiezuinig en goed om op je energierekening te besparen.

Warmtepomp combineren met vloerverwarming en een houten vloer?

Wil je jouw woning duurzaam verwarmen? Overweeg dan eens een warmtepomp in

Lamelparket-schuren

Lamelparket laten schuren

Is de kleur van je lamelparketvloer niet meer naar wens? Of zitten

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}