buiten goed rolgordijnen

De naam rolgordijn zegt genoeg: een gordijn wat naar boven en naar beneden op te rollen is. In de afgelopen jaren zijn er diverse soorten rolgordijnen ontwikkeld en is alles denkbaar geworden.

Sommige rolgordijnen zorgen voor een  verduisterende kamer, ideaal voor de slaapkamer. Andere rolgordijnen hebben een decoratieve functie of isolerende functie. Over het algemeen gebruiken we half verduisterende stoffen voor rolgordijnen in de woonkamer en verduisterende stoffen voor de slaapkamer. Er zijn ook rolgordijnen van brandvertragende stoffen. Deze stoffen zorgen ervoor dat ze bij brand niet direct vlam vatten, waardoor het brandproces wordt vertraagd.

De meeste rolgordijnen worden met een trekkoord bediend. Er zijn ook andere bedieningsmogelijkheden, bijvoorbeeld elektrisch. Je kunt dan door middel van een knop de standen regelen en verstellen.

Een aantal soorten:

Bamboe

Bamboe rolgordijnen zijn gemaakt van bamboe. De term bamboe is afkomstig van het Maleise woord bambu, wat betekent ‘grassoorten met houtige stengels’. Bamboe is van zichzelf een wonderlijke plant die in Azië, Afrika, Australië en Zuid-Amerika als grondstof voor huishoudelijke voorwerpen, meubels en andere toepassingen wordt gebruikt. Ook in Nederland wordt bamboe in het interieur gebruikt. Bijvoorbeeld om rolgordijnen mee te vervaardigen. Rolgordijnen zijn multifunctioneel inzetbaar voor verschillende doeleinden in huis.

Verduisterend

Verduisterende gordijnen zorgen voor een goede nachtrust. Voor een goede nachtrust is het voor veel mensen van belang dat de ruimte goed verduisterd is. Met verduisterende rolgordijnen kan dit effect zowel overdag, als ’s nachts bereikt. Zo kan je overdag ook in een volledig verduisterde kamer slapen. Een verduisterend rolgordijn kan ook gebruikt worden voor een raam waar veel zonlicht op staat. Dan heeft een rolgordijn de functie om warmte en licht overdag buiten te houden.

Lichtdoorlatend

Met lichtdoorlatende rolgordijnen creëer je op een sfeervolle manier net een beetje extra privacy je huis. Rolgordijnen die het daglicht volledig afsluiten geven een donkere uitstraling aan je interieur. Lichtdoorlatende rolgordijnen zorgen voor een meer daglicht in je woonkamer. Om een goede balans te vinden tussen genoeg daglicht in huis en een stukje privacy kan je eindeloos variëren.

Onze meest recente berichten

Vloerverwarming en houten vloeren

Houten vloeren en vloerverwarming

Mensen die een houten vloer willen kopen, vragen zich vaak af of

Plafond bekleden

Plafond bekleden? Dit zijn de mogelijkheden

Net zoals voor de afwerking van de vloer en de muren, kun

Huis isoleren

Je huis isoleren? Dit zijn de mogelijkheden

De wintermaanden staan voor de deur, dus het wordt kouder in huis.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}