frans molenaar gordijnen

Gordijnen zijn er in vele soorten en maten. Als je een beetje fantasie hebt, of naar een gespecialiseerde winkel gaat waar het personeel meedenkt en creatief is, dan kun je prachtige creaties maken door stoffen te combineren. Bij het kopen komt dus meer kijken dan alleen even meten en klakkeloos een stofje uitzoeken.

Keuze en soort

Er zijn veel meer soorten gordijnen dan alleen de lap stof die je gewoon aan een rails of roede hangt. Rolgordijnen zijn erg populair en ook verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Ditzelfde geldt ook voor vouwgordijnen. Een nieuwe trend is het paneelgordijn. Dit neemt eigenlijk een beetje de plaats in van de verticale lamellen. Je moet hierbij denken aan schuivende panelen van stof, veelal half doorschijnend. Dit is een wat meer sfeervolle oplossing dan de strak uitziende lamellen.

Als je bedenkt dat het paneelgordijn al vijfentwintig jaar bestaat, dan is het wel vreemd dat het nu pas een trend aan het worden is. Een oorzaak hiervan zou kunnen zijn dat het eerder nooit echt gepromoot is, omdat het veel minder geld opleverde dan gewone modellen, waar nu eenmaal veel meer stof voor nodig is.

Keuze en tips

Er zijn wat zaken waar je op moet letten voordat je je definitieve keus maakt. Als het raam waar de gordijnen moet komen te hangen op het zuiden is gericht, kun je beter geen natuurlijke stoffen zoals katoen of linnen nemen. Onder invloed van zonlicht kunnen deze namelijk verkleuren.

Een goede oplossing hiervoor is ze voorzien van een binnenvoering. Hou ook rekening met de grootte van de ruimte waar ze komen te hangen. In een grote ruimte kan je alle soorten stoffen gebruiken, maar een kleine ruimte wordt optisch nog kleiner wanneer je kiest voor een stof met drukke print.

Vind je effen gordijnen te saai, koop dan gordijnen met een groot patroon. Tip! Koop gordijnen die je zelf kunt wassen, want als je ze steeds naar de stomerij moet brengen dan wordt dat een dure grap.

Onze meest recente berichten

Vloerverwarming en houten vloeren

Houten vloeren en vloerverwarming

Mensen die een houten vloer willen kopen, vragen zich vaak af of

Plafond bekleden

Plafond bekleden? Dit zijn de mogelijkheden

Net zoals voor de afwerking van de vloer en de muren, kun

Huis isoleren

Je huis isoleren? Dit zijn de mogelijkheden

De wintermaanden staan voor de deur, dus het wordt kouder in huis.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}