Het Pantone kleureninstituut roept ‘rozenkwarts’ uit tot één van de trendkleuren van 2016.

In de Oudheid werd rozenkwarts in verband gebracht met de goden Amor en Eros, bovendien wordt het kristal geneeskrachtige werkingen toegekend die onder andere helpen tegen slaapstoornissen. Met beloftes als liefde en lekker slapen, zou je bijna gek zijn om je slaapkamer een andere kleur te geven! In dit gedeelte van het huis komt de zachte tint het beste tot zijn recht in textiel.

Perscentrum Wonen Roze Wolk
Overtrek Stillness van Kardol & Verstraten, overtrek Equinox van Auping, overtrek Curacao van Beddinghouse

Grafisch

Kies voor stoer of grafisch in je toepassing van roze in plaats van suikerzoet. Overtrek Stillness van Kardol & Verstraten heeft een bijzondere print opgebouwd uit subtiele arceringen die telkens van richting veranderen. Door deze fijne lijnen en de combinatie met blauw, perzik, lila en mintgroen ontstaan verrassende kleurovergangen en een volwassen toepassing van roze. Ook overtrek Equinox van Auping heeft een dessin van fijne kruisende lijnen, die door de combinatie van roze met groen zorgt voor een frisse en energieke look. Stoer én uitgesproken is overtrek Curacao van Beddinghouse, met een klassieke ruit in een modern jasje. Het kleurverloop geeft het dessin een vintage uitstraling waarin verschillende tinten koraal in elkaar overvloeien.

Stoer

Perscentrum Wonen Beddinghouse Basic Nude lo-res
Overtrek Basic Nude van Beddinghouse

Goede basics zijn onmisbaar in de slaapkamer. Kies overtrek Basic Nude van Beddinghouse voor een understated interpretatie van roze. De dubbel doorgestikte jeans steek rondom zorgt voor een stoere look. Voor dit dekbedovertrek geldt, niet strijken dan is hij het mooist!

Perscentrum Wonen-Marc O'Polo
Overtrek Washed Linen in Ash Rose van Marc O’Polo Home

Ook overtrek Washed Linen in Ash Rose van Marc O’Polo Home heeft een stoere robuuste en natuurlijk uitstraling. De mix van linnen en katoen zorgt voor de perfecte warmteregulering: koel in de zomer en lekker warm in de winter.

Perscentrum Wonen Auping Essential lo-res2
Auping Essential in Skin

Voor een echte kleurinjectie kies je een designbed in roze. De ranke belijning en het licht gebogen hoofdbord maken de Auping Essential een bijzondere verschijning. Het bed is inmiddels een designklassieker en extra bijzonder in de kleur Skin. Bovendien is het bed de eerste met een Cradle to Cradle Silver certificaat. Daar kun je jaren duurzaam in slapen!

Met dank aan Perscentrum Wonen

Onze meest recente berichten

Van Gogh Wit planken houten vloer

Onderzoek: Regionale houten vloer voorkeuren en jaartrends in Nederland 2019-2023

In een onderzoek uitgevoerd Uipkes Houten Vloeren, gebaseerd op duizenden adviesgesprekken met

Een warmtepomp in combinatie met een lage temperatuur vloerverwarming en een houten vloer is duurzaam, energiezuinig en goed om op je energierekening te besparen.

Warmtepomp combineren met vloerverwarming en een houten vloer?

Wil je jouw woning duurzaam verwarmen? Overweeg dan eens een warmtepomp in

Lamelparket-schuren

Lamelparket laten schuren

Is de kleur van je lamelparketvloer niet meer naar wens? Of zitten

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}