houten vloer

raamdecoratie

Onze ramen zijn een belangrijk deel van ons huis, de natuurlijke lichtval bepaalt mede de sfeer van je interieur. Niet gek dus, dat veel mensen bij het kopen van een nieuwe woning kritisch naar de ramen kijken.

Gelukkig heb je zelf óók invloed op de uitstraling van je ramen én de lichtval in je huis. Net als de wand en vloer behoort raamdecoratie tot de basis van het interieur.

Waar je de muur elk jaar eenvoudig een nieuw behang of andere kleur geeft, schaf je gordijnen of jaloezieën vaak voor meerdere jaren aan. Besteed juist daarom extra aandacht aan de keuze ervan!

Net als de wand en vloer behoort raamdecoratie tot de basis van het interieur.

Raamdecoratie is iets minder trendgevoelig dan bijvoorbeeld behang, meubilair en woonaccessoires. Toch zijn er duidelijke trends aanwezig in de kleuren en patronen van gordijnstoffen. Nieuwe technieken en doorontwikkelingen zorgen ervoor dat ook raamdecoratie zich steeds blijft vernieuwen.

Op onze website kom je verschillende interieurstijlen tegen in combinatie met verschillende raamdecoraties. Veel mensen kiezen raamdecoratie op kleur en algemene stijl. Maar je kan je gordijnen bijvoorbeeld ook ‘customizen’? Hoe doe je dit? De standaard afwerking is het afzomen en plooien inzetten. Je gordijn is dan ‘klaar’, maar geen persoonlijk, creatief of origineel stuk.

Met de juiste aanpassingen maak je je (vouw)gordijnen nog persoonlijker en stijl versterkend. Er zijn heel veel mogelijkheden voor deze afwerking, deze mogelijkheden worden mede bepaald door de stof en de interieurstijl. Customize raamdecoratie naar de eigen interieur, smaak en stijl: van strak en modern tot romantisch en frivool.

Raamdecoratie vind je in heel veel verschillende stoffen. Raamdecoratie bestaat natuurlijk ook van andere materialen dan stof en je kan volop stijlen vinden die bij elk budget en bij elk interieur passen. De meeste kleinere raamdecoraties open en sluit je met de hand, met behulp van een koord of een roede. Sommige zwaardere raamdecoratie worden met riemen of draaistangen bediend.

Je kan ook alle types raamdecoratie met afstandsbediening installeren. Er zijn er zelfs die reageren op lichtsterkte, temperatuur of een tijdklok, zodat je nooit hoeft op te springen om zelf de gordijnen te verstellen. Je kan bijvoorbeeld de latten van je jaloezieën zo programmeren, dat ze hun stand aanpassen aan die van de zon. Hoe functioneel!

 

© 2017 All Rights Reserved

Designed by StudioDee