Tips badkamer inrichten.

Tips badkamer inrichten.

Het inrichten van je badkamer kan een lastige klus zijn. Enerzijds wil je dat de ruimte praktisch is ingericht, maar anderzijds wil je een badkamer met een mooie uitstraling. Het enorme aanbod aan tegels, badkamermeubelen en accessoires maakt het er niet gemakkelijker op. Maar geen nood! In dit artikel helpen we je op weg met praktische tips voor het inrichten van je badkamer.

Tip 1: Kies voor zwevende badkamermeubelen

Zwevende badkamermeubelen nemen optisch minder ruimte in beslag dan meubelen die op de vloer staan. Bovendien is het dweilen van de badkamer ook gemakkelijker als de vloer vrij is en kan water de onderkant van de meubelen niet aantasten.

Tip 2: Gebruik een glazen douchewand

Douchecabines en betegelde scheidingswanden zorgen ervoor dat de badkamer kleiner oogt. Een glazen douchewand van helder glas geeft daarentegen een ruimtelijk gevoel. Bovendien is een douchewand eenvoudiger schoon te maken en te houden dan een douchecabine.

Tip 3: Werk met lichte en neutrale kleuren

Donkere kleuren zorgen ervoor dat de badkamer kleiner oogt. Daarbij raken mensen over het algemeen sneller uitgekeken op donkere kleuren, dan op lichte neutrale kleuren. Ben je iemand die van contrast houdt en daarom met donkere kleuren wilt werken? Dan kun je dat alsnog creëren, door bijvoorbeeld voor een badkamermeubel met een donkerdere tint te kiezen.

Tip 4: Zorg dat de badkamer goed verlicht is

Hoewel daglicht de beste verlichting is (omdat de badkamer daardoor groter oogt), hebben lang niet alle badkamers een raam. Bovendien gebruiken de meeste mensen de badkamer ‘s morgensvroeg en in de winter is het dan nog donker. Zorg daarom dat de badkamer voldoende verlichting heeft.

Dat kun je doen door bijvoorbeeld voor een badkamermeubel met ingebouwde verlichting te kiezen en door een plafonniere te monteren. Een belangrijk aandachtspunt bij het uitkiezen van badkamerverlichting, is dat het tegen vocht kan. Let daar bij de aanschaf dus op.

Tip 5: Beperk het aantal accessoires

Voor veel mensen is de badkamer een plek om even te ontspannen. Daarom is een rustgevende uitstraling belangrijk. Te veel accessoires kunnen de ruimte onrustig maken. Plaats dus niet te veel beeldjes, bloemenvazen en dergelijke in je badkamer en let erop dat de kleuren van de accessoires passen bij de rest van de inrichting.

Tip 6: Kies voor een stijlvolle vloer

Hoewel de meeste mensen voor een ‘standaard’ betegelde badkamervloer kiezen, zijn er nog andere meer stijlvolle mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan gietvloeren. Maar ook houten vloeren zijn tegenwoordig geschikt om als badkamervloer te gebruiken.

Door een speciale behandeling, kan het hout de nattigheid prima verdragen. Hoewel de meeste mensen voor een ‘standaard’ betegelde vloer kiezen, zijn er dus nog andere stijlvolle badkamervloer mogelijkheden.

Het inrichten van kleine badkamers

Naast de besproken tips, is er nog een aantal aandachtspunten voor het inrichten van kleine badkamers. De belangrijkste zijn:

  • Om ruimte te besparen, kun je overwegen om geen toilet in de badkamer te plaatsen. Datzelfde geldt voor het bad.
  • Gebruik grote tegels zonder motief. Dat geeft een meer ruimtelijke en rustigere uitstraling aan de kleine ruimte.
  • Plaats een grote spiegel tegen de muur. Optisch lijkt de ruimte daardoor groter.
  • Kies voor een handdoekradiator, zodat je geen handdoekrek nodig hebt.

Meer inspiratie voor het inrichten van jouw badkamer

Met de tips uit dit artikel wordt het al een stuk gemakkelijker om jouw droombadkamer te realiseren. Maar heb je behoefte aan meer inspiratie en tips? Lees dan onze special over badkamertrends.

Onze meest recente berichten

Van Gogh Wit planken houten vloer

Onderzoek: Regionale houten vloer voorkeuren en jaartrends in Nederland 2019-2023

In een onderzoek uitgevoerd Uipkes Houten Vloeren, gebaseerd op duizenden adviesgesprekken met

Een warmtepomp in combinatie met een lage temperatuur vloerverwarming en een houten vloer is duurzaam, energiezuinig en goed om op je energierekening te besparen.

Warmtepomp combineren met vloerverwarming en een houten vloer?

Wil je jouw woning duurzaam verwarmen? Overweeg dan eens een warmtepomp in

Lamelparket-schuren

Lamelparket laten schuren

Is de kleur van je lamelparketvloer niet meer naar wens? Of zitten

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}