natuursteen

De prachtige textuur, maar ook de vele verschijningsvormen maken van natuursteen een gewild bouwmateriaal. Ook architect Remy Meijers past het materiaal regelmatig toe. Voor een project in Bussum bracht hij onlangs een bezoek aan Van Leeuwen Natuursteen in Meerkerk. Tussen het enorme aanbod vond hij daar de geschikte soorten natuursteen. Waar die aan moeten voldoen? Het materiaal moet op de eerste plaats aansluiten bij het kleurenpallet. Fungeert natuursteen als blikvanger, dan mag het gerust een opvallende ader hebben.

Daarnaast is de keus vanzelfsprekend afhankelijk van de functie. Zo is het raadzaam om voor op de vloer te kiezen voor natuursteen met een hoge hardheidswaarde. Die hardheid wordt aangeduid aan de hand van de schaal van Mohs. Gips is zacht en heeft waarde 2, diamant is hard en heeft een waarde 10. Natuurstenen vloeren worden geleverd in een hardheid tussen de 4 en 7. Voor het project in Bussum vond Remy verschillende soorten natuursteen. Die zullen onder meer worden toegepast in de keuken en in de verschillende badkamers. Tegen een aantal wanden worden de platen zo geplaatst dat de aders en kleurnuances in meerdere tegels gespiegeld worden.

natuursteen
natuursteen

Onze meest recente berichten

Van Gogh Wit planken houten vloer

Onderzoek: Regionale houten vloer voorkeuren en jaartrends in Nederland 2019-2023

In een onderzoek uitgevoerd Uipkes Houten Vloeren, gebaseerd op duizenden adviesgesprekken met

Een warmtepomp in combinatie met een lage temperatuur vloerverwarming en een houten vloer is duurzaam, energiezuinig en goed om op je energierekening te besparen.

Warmtepomp combineren met vloerverwarming en een houten vloer?

Wil je jouw woning duurzaam verwarmen? Overweeg dan eens een warmtepomp in

Lamelparket-schuren

Lamelparket laten schuren

Is de kleur van je lamelparketvloer niet meer naar wens? Of zitten

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}