Een strak, onopvallend vloerkleed dat letterlijk ondergeschikt is aan de zithoek? Dat willen we niet meer! Op de internationale meubelbeurs in Keulen zijn de gloednieuwe tapijten echte blikvangers.

Kleurenvirtuoos Hella Jongerius ontwierp drie nieuwe kleden voor Danskina en wat opvalt: alle drie zijn voorzien van een vrolijke franjerand. Kleed Bold is geweven van om elkaar heen gewikkelde draden wol in twee kleuren, wat een grovere structuur geeft en dikke franjes voor een knus effect. Kleed Multitone heeft felgekleurde ruiten en kleed Duotone is voorzien van een contrasterende kleur in de franjerand.

Alle ontwerpen worden gemaakt van 100% wol door wevers in India en Nieuw Zeeland. De kleine onregelmatigheden die door het handmatige maakproces ontstaan, worden niet verdoezeld maar juist gevierd! Onze aandacht werd ook getrokken door tapijt Lucky, waarvoor de in Shanghai woonachtige Nederlandse ontwerper Karin An Rijlaarsdam zich liet inspireren door de Chinese geluksknoop. De decoratieve knopen geven het kleed een tactiele uitstraling en lijken op kleine roosjes.

Ook de Zwitserse tapijtmaker Ruckstuhl versiert de vloer met de reeks Frame! Onder de noemer Volante zijn er lange franjes, maar Ruckstuhl werkt tapijt ook af met felgekleurde pompons: voor een sierlijk of vrolijk uiterlijk. We zouden bijna zeggen: zonde om iets op te zetten.

Carpet Sign introduceert op de beurs vloerkleed Tweed: geïnspireerd op de chique jasjes van Chanel waarbij verschillende kleuren garen in de grove structuur van het tweed zijn verwerkt. Ook meubelmerk Baxter geeft de vloeren op de beursstand een luxe uitstraling met tapijt. Door een exemplaar met lange franjes deels over een ander kleed te leggen creëer je een sierlijke vloer. Het proberen van het kopiëren waard!

Perscentrum Wonen Tapijt collage IMM Cologne
Kloksgewijs van linksboven: Bold van Danskina, Tweed van Carpet Sign, Multitone van Danskina, Frame Ballerina van Ruckstuhl, Frame Volante van Ruckstuhl, tapijt op tapijt bij Baxter. Midden: Lucky (l) en Duotone (r) van Danskina.

Met dank aan Perscentrum Wonen.

Onze meest recente berichten

Een warmtepomp in combinatie met een lage temperatuur vloerverwarming en een houten vloer is duurzaam, energiezuinig en goed om op je energierekening te besparen.

Warmtepomp combineren met vloerverwarming en een houten vloer?

Wil je jouw woning duurzaam verwarmen? Overweeg dan eens een warmtepomp in

Lamelparket-schuren

Lamelparket laten schuren

Is de kleur van je lamelparketvloer niet meer naar wens? Of zitten

Vloerverwarming biedt veel voordelen waaronder meer wooncomfort

Dit zijn de voordelen van vloerverwarming

Vloerverwarming wordt steeds vaker toegepast, zowel in nieuwbouw als in bestaande bouw.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}