Van Gogh Wit planken houten vloer

In een onderzoek uitgevoerd Uipkes Houten Vloeren, gebaseerd op duizenden adviesgesprekken met klanten, is een duidelijke voorkeur voor lichte houtkleuren naar voren gekomen. Eiken vloeren, vooral in wit, naturel en licht eiken, zijn bijzonder populair. Deze trend is consistent in bijna alle provincies en over de jaren heen, met enkele regionale nuances:

  • Op basis van de Uipkes CRM data kan geconcludeerd worden dat lichte kleuren in ruim 70% de voorkeur hebben voor de afwerking van houten vloeren in Nederland in de periode 2019-2023
  • Het klassieke houten vloeren patroon (60.6%) is veruit het meest populaire legpatroon in Nederland, gevolgd door de visgraat vloer (31.6%). De Hongaarse punt (7.5%) en de Versailles vloer (0.3%) zijn de minst populaire legpatronen.
  • Hoewel lichte kleuren het meest populair zijn bij het klassieke houten vloeren patroon en de visgraat vloer, worden het Hongaarse punt en Versailles patroon daarnaast ook regelmatig in bruine, grijze of zwarte kleuren gelegd. Deze legpatronen zijn vooral geliefd in Overijssel en Noord-Brabant.

Bekijk alle resultaten van het onderzoek op het blog van Uipkes.

Onze meest recente berichten

Van Gogh Wit planken houten vloer

Onderzoek: Regionale houten vloer voorkeuren en jaartrends in Nederland 2019-2023

In een onderzoek uitgevoerd Uipkes Houten Vloeren, gebaseerd op duizenden adviesgesprekken met

Een warmtepomp in combinatie met een lage temperatuur vloerverwarming en een houten vloer is duurzaam, energiezuinig en goed om op je energierekening te besparen.

Warmtepomp combineren met vloerverwarming en een houten vloer?

Wil je jouw woning duurzaam verwarmen? Overweeg dan eens een warmtepomp in

Lamelparket-schuren

Lamelparket laten schuren

Is de kleur van je lamelparketvloer niet meer naar wens? Of zitten

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}