natuursteen via van buren.nl

De natuursteen vloer kent een lange historie, het werd al duizenden jaren geleden toegepast voor openbare gebouwen en woningen. Natuursteen is tijdloos, duurzaam én uniek. In tegenstelling tot een tegelvloer is bij deze vloer geen enkele steen hetzelfde is.

Deze steen kan op verschillende manieren worden bewerkt (slijpen, polijsten), hierdoor wordt de vloer nog authentieker. Deze steen is verkrijgbaar in talrijke kleuren, patronen en structuren. Deze vloer heeft een aantal voordelen in vergelijking met andere vloerbedekkingen. Het is slijtvast, tijdloos en comfortabel. Een natuursteenvloer is een kostbare investering, maar geeft je huis ook direct meerwaarde.

natuursteen via van buren.nl
natuursteen via van buren.nl
Soorten en mogelijkheden

Natuursteen is ontzettend veelzijdig. Er zijn heel veel soorten, marmer, kalksteen, graniet, leisteen en kwartsiet om er maar een aantal te noemen. Betreft de kleur, structuur en de afwerking, er is veel mogelijk. Wil je een ruwe, matte of glanzende vloer? Als je kiest voor natuursteen op de vloer zijn de mogelijkheden alom.

natuursteen via van buren.nl
natuursteen via van buren.nl
Onderhoud

Niet elke natuurstenen vloer heeft een beschermingslaag nodig. Over het algemeen geldt dat een lichtgekleurde vloer en/of een doffe/ruw afgewerkte vloer wordt voorzien van een beschermingslaag. Dit resulteert meestal wel in een intensievere of donkerdere kleur waardoor de mate van stroefheid ook kan veranderen.Er bestaan ook middelen met een tijdelijke en permanente werking. Wanneer je een natuurstenen vloer reinigt met een dweil blijft er een dun laagje achter op je vloer. Dit laagje bescherming de vloer tijdelijk tegen vocht, vuil en vlekken. De vloer is dan schoon maar ook gladder worden!

Onze meest recente berichten

Nadelen PVC vloeren

4 nadelen van PVC vloeren op een rijtje

PVC vloeren winnen aan populariteit. Enkele jaren geleden doken PVC vloeren vaak

Uitzicht het IJ Amsterdam

BOLD Sky Villa’s, luxe penthouses in Amsterdam Noord

Op grote hoogte en in luxe wonen in Amsterdam Noord? Met de

Vloerverwarming en houten vloeren

Houten vloeren en vloerverwarming

Mensen die een houten vloer willen kopen, vragen zich vaak af of

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}