natuursteen via van buren.nl

De natuursteen vloer kent een lange historie, het werd al duizenden jaren geleden toegepast voor openbare gebouwen en woningen. Natuursteen is tijdloos, duurzaam én uniek. In tegenstelling tot een tegelvloer is bij deze vloer geen enkele steen hetzelfde is.

Deze steen kan op verschillende manieren worden bewerkt (slijpen, polijsten), hierdoor wordt de vloer nog authentieker. Deze steen is verkrijgbaar in talrijke kleuren, patronen en structuren. Deze vloer heeft een aantal voordelen in vergelijking met andere vloerbedekkingen. Het is slijtvast, tijdloos en comfortabel. Een natuursteenvloer is een kostbare investering, maar geeft je huis ook direct meerwaarde.

natuursteen via van buren.nl
natuursteen via van buren.nl
Soorten en mogelijkheden

Natuursteen is ontzettend veelzijdig. Er zijn heel veel soorten, marmer, kalksteen, graniet, leisteen en kwartsiet om er maar een aantal te noemen. Betreft de kleur, structuur en de afwerking, er is veel mogelijk. Wil je een ruwe, matte of glanzende vloer? Als je kiest voor natuursteen op de vloer zijn de mogelijkheden alom.

natuursteen via van buren.nl
natuursteen via van buren.nl
Onderhoud

Niet elke natuurstenen vloer heeft een beschermingslaag nodig. Over het algemeen geldt dat een lichtgekleurde vloer en/of een doffe/ruw afgewerkte vloer wordt voorzien van een beschermingslaag. Dit resulteert meestal wel in een intensievere of donkerdere kleur waardoor de mate van stroefheid ook kan veranderen.Er bestaan ook middelen met een tijdelijke en permanente werking. Wanneer je een natuurstenen vloer reinigt met een dweil blijft er een dun laagje achter op je vloer. Dit laagje bescherming de vloer tijdelijk tegen vocht, vuil en vlekken. De vloer is dan schoon maar ook gladder worden!

Onze meest recente berichten

Van Gogh Wit planken houten vloer

Onderzoek: Regionale houten vloer voorkeuren en jaartrends in Nederland 2019-2023

In een onderzoek uitgevoerd Uipkes Houten Vloeren, gebaseerd op duizenden adviesgesprekken met

Een warmtepomp in combinatie met een lage temperatuur vloerverwarming en een houten vloer is duurzaam, energiezuinig en goed om op je energierekening te besparen.

Warmtepomp combineren met vloerverwarming en een houten vloer?

Wil je jouw woning duurzaam verwarmen? Overweeg dan eens een warmtepomp in

Lamelparket-schuren

Lamelparket laten schuren

Is de kleur van je lamelparketvloer niet meer naar wens? Of zitten

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}