Kamerplanten zorgen voor sfeer en kleur je interieur, bovendien breken ze schadelijke stoffen af en zorgen ze voor zuurstof. Maar er zijn zoveel verschillende soorten kamerplanten dat het lastig kan zijn om een keuze te maken. Daarom helpen we je op weg door je over een aantal mooie kamerplanten te vertellen. Ook vertellen we je hoe je de planten kunt verzorgen, zodat je lang plezier aan ze kunt beleven!

Erwtenplant

De erwtenplant (Senecio Rowleyanus) is een hangplant die voor een leuk contrast op je muren zorgt. De kleine blaadjes die er uitzien als erwten zorgen voor een speels effect en nemen weinig ruimte in. Daardoor oogt je muur niet te druk, maar wel levendig.

De erwtenplant is zeer eenvoudig te verzorgen, je hoeft hem maar één keer per week een klein beetje water te geven. Plaats de plant bij voorkeur op een lichte plek in je woonkamer en let erop dat de kamertemperatuur niet onder de 15 graden komt. That’s it!

Prayerplant

De bladeren met roze nerven van de prayerplant (Maranta Fascinator) zijn kleurrijk en een bijzondere aanwinst voor iedere woonkamer waarin fellere kleuren zijn verwerkt. De opvallende naam heeft de prayerplant te danken aan het feit dat plant zijn bladeren ‘s avonds inklapt en ’s ochtends weer uitklapt.

In tegenstelling tot de erwtenplant heeft de prayerplant vaker water nodig, het liefst enkele keren per week een klein scheutje. Daarnaast houdt de plan van een lichte staanplaats, zonder direct zonlicht.

De pannenkoekenplant

Deze plant is een tijdje ‘uit de mode’ geweest, maar is nu weer helemaal hot! De plant dankt zijn naam aan de bladeren die de vorm van kleine pannenkoekjes hebben. Het leuke is dat je de plant gemakkelijk kunt stekken, zodat je hem kunt delen met vrienden en familie. Qua verzorging is het ook makkelijk: één keer per week een scheutje water is voldoende.

Chinees lantaarnplantje

Het Chinees lantaarnplantje (Ceropegia Woodii) lijkt op een klimopplant die mensen vaak over hun schutting laten groeien. Je kunt hem in een bloempot tegen de muur hangen of in een hoge standaard zetten, zodat de plant voldoende ruimte heeft om naar beneden te groeien.

De verzorging is simpel: geef het Chinees lantaarnplantje maximaal één keer per week water, zonder dat de wortels onder water komen te staan. Zet de plant op een lichte plek in je woonkamer, maar niet volop in het directe zonlicht.

Paradijsvogelplant

Deze plant wordt gekenmerkt door zijn grote groene bladeren die uitstekend bij een houten vloer passen. De paradijsvogelplant (Strelitzia Nicolai) kun je het beste in een grote pot zetten. Kies daarbij voor een donkergekleurde pot indien je een lichtgekleurde vloer van hout hebt. Heb je een donkergekleurde vloer? Kies dan voor een pot met een lichte kleur. Op die manier ontstaat er niet alleen een mooi contrast tussen de vloer en de diepgroene bladeren, maar ook tussen de pot en de houten vloer.

Zet de plant op een plek waar veel daglicht is, maar zet hem niet in het directe zonlicht. De paradijsvogelplant heeft wekelijks water nodig, zonder dat de wortels daarbij onder water komen te staan.

Cactus

De cactus is tijdloos en past bij ieder stoer en ruig vormgegeven interieur. Cactussen gaan jaren mee en hebben nauwelijks verzorging nodig. Zo nu en dan een heel klein scheutje water als de potaarde is uitgedroogd, is voldoende. De cactus is daarmee de meest gemakkelijk te houden kamerplant!

Onze meest recente berichten

Van Gogh Wit planken houten vloer

Onderzoek: Regionale houten vloer voorkeuren en jaartrends in Nederland 2019-2023

In een onderzoek uitgevoerd Uipkes Houten Vloeren, gebaseerd op duizenden adviesgesprekken met

Een warmtepomp in combinatie met een lage temperatuur vloerverwarming en een houten vloer is duurzaam, energiezuinig en goed om op je energierekening te besparen.

Warmtepomp combineren met vloerverwarming en een houten vloer?

Wil je jouw woning duurzaam verwarmen? Overweeg dan eens een warmtepomp in

Lamelparket-schuren

Lamelparket laten schuren

Is de kleur van je lamelparketvloer niet meer naar wens? Of zitten

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}