Memphis meets Africa

De Nederlandse trend-watcher Li Edelkoort organiseerde een tentoonstelling op Design Indaba Expo in Kaapstad eerder deze maand.

Met deze tentoonstelling trekt ze een parallel tussen de Italiaanse Memphis beweging van de jaren 1980 en hedendaagse Zuid-Afrikaanse ontwerpen.

Genaamd Totemism: Memphis meets Afrika, kenmerkt de tentoonstelling het werk met 53 Zuid-Afrikaanse ontwerpers in een breed scala van disciplines. Edelkoort stelt “een verwantschap tussen Memphis idealen en Zuid-Afrikaanse stijl, tussen de kleurrijke sloppenwijk en Italiaanse keuken uit die periode.”

Ze wijst op het gebruik van voelbare materialen, kleurrijke patronen, dierenhuiden, franjes en neon kleuren voor beide stijlen, evenals de tendens materialen te stapelen en laag op laag te gebruiken.

Wie is Li?

Li Edelkoort is een voorspeller en onderzoeker van nieuwe trends.In 1971 begon Edelkoort als modecoördinator en styliste bij De Bijenkorf. Daar viel ze op door haar vermogen de koopwensen van klanten voor het volgende seizoen te voorspellen. Na vier jaar vertrok ze naar Parijs waar ze in 1991 haar eigen bedrijf Studio Edelkoort oprichtte.  Het blad Time rekende haar in 2003 al tot de 25 invloedrijkste mensen in de modewereld. In 2012 krijgt ze de onderscheiding van het Prins Bernhard Cultuurfonds en was ze te gast bij het tv-programma Zomergasten.

www.edelkoort.com


Memphis meets Africa
Memphis meets Africa

 

Memphis meets Africa
Memphis meets Africa

 

Memphis meets Africa
Memphis meets Africa

 

Memphis meets Africa
Memphis meets Africa

 

 

Onze meest recente berichten

Van Gogh Wit planken houten vloer

Onderzoek: Regionale houten vloer voorkeuren en jaartrends in Nederland 2019-2023

In een onderzoek uitgevoerd Uipkes Houten Vloeren, gebaseerd op duizenden adviesgesprekken met

Een warmtepomp in combinatie met een lage temperatuur vloerverwarming en een houten vloer is duurzaam, energiezuinig en goed om op je energierekening te besparen.

Warmtepomp combineren met vloerverwarming en een houten vloer?

Wil je jouw woning duurzaam verwarmen? Overweeg dan eens een warmtepomp in

Lamelparket-schuren

Lamelparket laten schuren

Is de kleur van je lamelparketvloer niet meer naar wens? Of zitten

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}