Memphis meets Africa

De Nederlandse trend-watcher Li Edelkoort organiseerde een tentoonstelling op Design Indaba Expo in Kaapstad eerder deze maand.

Met deze tentoonstelling trekt ze een parallel tussen de Italiaanse Memphis beweging van de jaren 1980 en hedendaagse Zuid-Afrikaanse ontwerpen.

Genaamd Totemism: Memphis meets Afrika, kenmerkt de tentoonstelling het werk met 53 Zuid-Afrikaanse ontwerpers in een breed scala van disciplines. Edelkoort stelt “een verwantschap tussen Memphis idealen en Zuid-Afrikaanse stijl, tussen de kleurrijke sloppenwijk en Italiaanse keuken uit die periode.”

Ze wijst op het gebruik van voelbare materialen, kleurrijke patronen, dierenhuiden, franjes en neon kleuren voor beide stijlen, evenals de tendens materialen te stapelen en laag op laag te gebruiken.

Wie is Li?

Li Edelkoort is een voorspeller en onderzoeker van nieuwe trends.In 1971 begon Edelkoort als modecoördinator en styliste bij De Bijenkorf. Daar viel ze op door haar vermogen de koopwensen van klanten voor het volgende seizoen te voorspellen. Na vier jaar vertrok ze naar Parijs waar ze in 1991 haar eigen bedrijf Studio Edelkoort oprichtte.  Het blad Time rekende haar in 2003 al tot de 25 invloedrijkste mensen in de modewereld. In 2012 krijgt ze de onderscheiding van het Prins Bernhard Cultuurfonds en was ze te gast bij het tv-programma Zomergasten.

www.edelkoort.com


Memphis meets Africa
Memphis meets Africa

 

Memphis meets Africa
Memphis meets Africa

 

Memphis meets Africa
Memphis meets Africa

 

Memphis meets Africa
Memphis meets Africa

 

 

Onze meest recente berichten

Plafond bekleden

Plafond bekleden? Dit zijn de mogelijkheden

Net zoals voor de afwerking van de vloer en de muren, kun

Huis isoleren

Je huis isoleren? Dit zijn de mogelijkheden

De wintermaanden staan voor de deur, dus het wordt kouder in huis.

Warmtepomp

Welke soorten warmtepompen zijn er?

Warmtepompen zijn een duurzame oplossing om je woning mee te verwarmen. Er

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}