tuinhekken van Royal Fence

Begin maart hebben we al lekker kunnen genieten van de eerste zonnige dagen en we gaan er natuurlijk vanuit dat er nog velen zullen volgen.

De hoogste tijd dus om je tuin zomerklaar te gaan maken om hier op deze prachtige dagen optimaal van te kunnen genieten. Onderstaande tips helpen je alvast op weg.

 

Start met opruimen

Om te kunnen starten met het zomerklaar maken van je tuin is het allereerst belangrijk om te starten met het opruimen van de overblijfselen van het najaar. Denk hierbij aan rondslingerende bladeren, afgebroken takken en bloemen en planten die de winter niet overleefd hebben. En is het nodig om sommige bomen of planten nog wat bij te snoeien? Dan is het daarvoor nu ook het juiste moment.

Schoonmaken

In een tuin die het hele najaar onaangeroerd is gebleven, is hoogstwaarschijnlijk een hoop schoon te maken. Met een hogedrukreiniger of speciale terrasreiniger kun je de eventuele groene aanslag en andere viezigheid op je tegels en/of vlonder verwijderen. Soms kan het nodig zijn om gebruik te maken van speciale groene aanslag reiniger.

Om van je tuin te genieten is het ook erg belangrijk dat de tuinmeubelen weer zitklaar gemaakt worden. Ontdoe ze dus van hun winterjas in de vorm van een plastic hoes of een zeil en bekijk de status. Maak ze schoon middels een borstel of een vochtige doek. Het kan voorkomen dat houten meubelen wat verweerd zijn. De keuze is dan aan jou om ervoor te kiezen deze te behandelen of in deze staat te laten. Ik raad behandelen aan om de levensduur te verlengen.

 

Onderhouden is van belang

Om de levensduur van je houten tuinmeubelen, kozijnen en schutting te verlengen is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Wat betreft de tuinmeubelen kun je ervoor kiezen om deze te impregneren, te beitsen of te schilderen. Welke optie voor jou het beste is, is afhankelijk van de uitstraling die je wilt hebben. Daarnaast is het van belang om je kozijnen goed te onderhouden, aangezien deze continu blootgesteld worden aan verschillende weersomstandigheden.

Bij houten kozijnen is het bijvoorbeeld aan te raden om deze eens in de vijf jaar (afhankelijk van de staat natuurlijk) te schilderen, kunststof en aluminium kozijnen moeten 1 keer per jaar gewaxt worden. Qua schutting is het afhankelijk voor welk materiaal je gekozen hebt.

tuinhekken van Royal Fence
Royal Fence hekken en poorten

De Royal Fence tuinhekken en inrijpoorten bijvoorbeeld zijn gemaakt van onderhoudsvriendelijk materiaal, terwijl andere tuinhekken om de zoveel jaar onderhouden moeten worden.

Royal Fence hekken en poorten
Royal Fence hekken en poorten

En na het opruimen, schoonmaken en onderhouden is eindelijk het moment aangebroken om je tuin opnieuw in te richten, aan te kleden en van leuke accessoires te voorzien. Op die manier kun je je tuin jaarlijks oppimpen met de trends en beplanting van dat seizoen.

Onze meest recente berichten

Van Gogh Wit planken houten vloer

Onderzoek: Regionale houten vloer voorkeuren en jaartrends in Nederland 2019-2023

In een onderzoek uitgevoerd Uipkes Houten Vloeren, gebaseerd op duizenden adviesgesprekken met

Een warmtepomp in combinatie met een lage temperatuur vloerverwarming en een houten vloer is duurzaam, energiezuinig en goed om op je energierekening te besparen.

Warmtepomp combineren met vloerverwarming en een houten vloer?

Wil je jouw woning duurzaam verwarmen? Overweeg dan eens een warmtepomp in

Lamelparket-schuren

Lamelparket laten schuren

Is de kleur van je lamelparketvloer niet meer naar wens? Of zitten

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}