laminaat via uw vloer

Tegenwoordig zijn laminaat vloeren bijna niet meer te onderscheiden van echt hout, natuurstenen of tegelvloeren. Laminaat is dé alleskunner onder de vloeren.

De vloeren zijn onderhoudsvriendelijk, verbleken of krassen niet en kan eenvoudig op bijna elke ondergrond worden gelegd. Laminaat kan ook gecombineerd worden met vloerverwarming en bovendien is het duurzaam en vriendelijk voor het milieu.

Laminaat is een kunststof vloerbedekking en is opgebouwd uit verschillende lagen. De kern is gemaakt van HDF of MDF, wat dus het dragermateriaal is met daarop een laagje papier, dit laagje papier bepaalt het uiterlijk van de laminaat vloer. Boven dit laagje papier bevindt zich de harde, transparante slijtlaag en bij de betere kwaliteiten zit ook onder het papier (dus tussen drager en dessin) nog een krachtpapier ter versteviging.

Met fotografische precisie imiteren laminaat vloeren dus de look van een echte houten vloer. De afwerking draagt ook bij aan een authentiek uiterlijk. Er zijn veel kleur en structuurmogelijkheden met laminaat. Door het toepassen toe passen van bijvoorbeeld schrapen, om hoogteverschillen te verkrijgen, krijgt de vloer een verouderde look. De nieuwe trend op dit moment zijn de laminaat vloeren met het uiterlijk als van natuursteen.

Laminaat wordt geleverd in vele verschillende printjes met een slijtlaag hier overheen. Laminaat kan uit verschillende kwaliteiten bestaan, dit heeft te maken met de slijtlaag, waardoor je laminaat voor verschillende toepassingen kan kopen.

Met fotografische precisie imiteren laminaat vloeren dus de look van een echte houten vloer.

Als je een laminaat vloer gaat kopen laat je dan goed informeren over de verschillende kwaliteiten. Je kiest de kwaliteit afhankelijk van je budget en de mate van gebruik.

laminaat via uw vloer
laminaat als vloer

Onze meest recente berichten

Van Gogh Wit planken houten vloer

Onderzoek: Regionale houten vloer voorkeuren en jaartrends in Nederland 2019-2023

In een onderzoek uitgevoerd Uipkes Houten Vloeren, gebaseerd op duizenden adviesgesprekken met

Een warmtepomp in combinatie met een lage temperatuur vloerverwarming en een houten vloer is duurzaam, energiezuinig en goed om op je energierekening te besparen.

Warmtepomp combineren met vloerverwarming en een houten vloer?

Wil je jouw woning duurzaam verwarmen? Overweeg dan eens een warmtepomp in

Lamelparket-schuren

Lamelparket laten schuren

Is de kleur van je lamelparketvloer niet meer naar wens? Of zitten

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}