Vloerkleden, ook wel karpetten genoemd, zijn losliggende tapijten. Vloerkleden zijn vaak gemaakt van wol, synthetisch, kokos en katoen, maar ook van luxueus leder. Vloerkleden komen voor in alle vormen, kleuren, designs en maten.

Vloerkleden kunnen je woonkamer interieur extra accentueren en helemaal afmaken, maar de keuze voor het verkeerde vloerkleed kan je woonkamer interieur ook bederven. Het is daarom belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan je interieur voordat je een vloerkleed koopt.

vloerkleed van Salinas de Maras van Carpetsign
vloerkleed van Salinas de Maras van Carpetsign

Als je opzoek bent naar een vloerkleed kun je wel wat hulp bij gebruiken. Wij geven je enkele kooptips:

  • Hou goed rekening met de ruimte waarin je je vloerkleed wilt neerleggen. Hou ook rekening met de afmetingen van het vloerkleed zelf. Maakt het vloerkleed je kamer niet te klein?
  • Huisdieren kunnen je beperken bij je keuze voor een tapijt. Wanneer er haren in het vloerkleed terechtkomen is het vloerkleed vaak moeilijk te stofzuigen. In dit geval kan je bijvoorbeeld kiezen voor een laagpolig vloerkleed.
  • Is je vloerkleed makkelijk schoon te maken? Hoogpolige vloerkleden zijn lastig te stofzuigen en kun je beter uitkloppen. Sommige vloerkleden kan je  in de wasmachine gooien.
  • Welke kleur vloerkleed kies je? Kies je een vloerkleed met of zonder patroon?
  • Sommige vloerkleden hebben een antisliplaag op de onderkant, dit is handig wanneer je het vloerkleed op bijvoorbeeld een houten vloer legt, door de antisliplaag blijft het vloerkleed op zijn plaats liggen
vloerkleed van Salinas de Maras van Carpetsign
vloerkleed van Salinas de Maras van Carpetsign

Arbeidsintensieve vloerkleden zijn over het algemeen het duurste. Deze worden volledig met de hand gemaakt, zoals bijvoorbeeld de handgeknoopte Perzische tapijten. De niet geweven tapijtsoorten, zoals de tapijttegels, zijn het goedkoopste. Wollen tapijten zijn eveneens prijzig, maar zijn goed bestand tegen de afdruk van stoelpoten en voetafdrukken. Zuivere scheerwol is vlek en vuil afstotend en is hierdoor het meest onderhoudsvriendelijke tapijt.

Onze meest recente berichten

Van Gogh Wit planken houten vloer

Onderzoek: Regionale houten vloer voorkeuren en jaartrends in Nederland 2019-2023

In een onderzoek uitgevoerd Uipkes Houten Vloeren, gebaseerd op duizenden adviesgesprekken met

Een warmtepomp in combinatie met een lage temperatuur vloerverwarming en een houten vloer is duurzaam, energiezuinig en goed om op je energierekening te besparen.

Warmtepomp combineren met vloerverwarming en een houten vloer?

Wil je jouw woning duurzaam verwarmen? Overweeg dan eens een warmtepomp in

Lamelparket-schuren

Lamelparket laten schuren

Is de kleur van je lamelparketvloer niet meer naar wens? Of zitten

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}