Vloerkleden, ook wel karpetten genoemd, zijn losliggende tapijten. Vloerkleden zijn vaak gemaakt van wol, synthetisch, kokos en katoen, maar ook van luxueus leder. Vloerkleden komen voor in alle vormen, kleuren, designs en maten.

Vloerkleden kunnen je woonkamer interieur extra accentueren en helemaal afmaken, maar de keuze voor het verkeerde vloerkleed kan je woonkamer interieur ook bederven. Het is daarom belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan je interieur voordat je een vloerkleed koopt.

vloerkleed van Salinas de Maras van Carpetsign
vloerkleed van Salinas de Maras van Carpetsign

Als je opzoek bent naar een vloerkleed kun je wel wat hulp bij gebruiken. Wij geven je enkele kooptips:

  • Hou goed rekening met de ruimte waarin je je vloerkleed wilt neerleggen. Hou ook rekening met de afmetingen van het vloerkleed zelf. Maakt het vloerkleed je kamer niet te klein?
  • Huisdieren kunnen je beperken bij je keuze voor een tapijt. Wanneer er haren in het vloerkleed terechtkomen is het vloerkleed vaak moeilijk te stofzuigen. In dit geval kan je bijvoorbeeld kiezen voor een laagpolig vloerkleed.
  • Is je vloerkleed makkelijk schoon te maken? Hoogpolige vloerkleden zijn lastig te stofzuigen en kun je beter uitkloppen. Sommige vloerkleden kan je  in de wasmachine gooien.
  • Welke kleur vloerkleed kies je? Kies je een vloerkleed met of zonder patroon?
  • Sommige vloerkleden hebben een antisliplaag op de onderkant, dit is handig wanneer je het vloerkleed op bijvoorbeeld een houten vloer legt, door de antisliplaag blijft het vloerkleed op zijn plaats liggen
vloerkleed van Salinas de Maras van Carpetsign
vloerkleed van Salinas de Maras van Carpetsign

Arbeidsintensieve vloerkleden zijn over het algemeen het duurste. Deze worden volledig met de hand gemaakt, zoals bijvoorbeeld de handgeknoopte Perzische tapijten. De niet geweven tapijtsoorten, zoals de tapijttegels, zijn het goedkoopste. Wollen tapijten zijn eveneens prijzig, maar zijn goed bestand tegen de afdruk van stoelpoten en voetafdrukken. Zuivere scheerwol is vlek en vuil afstotend en is hierdoor het meest onderhoudsvriendelijke tapijt.

Onze meest recente berichten

Bamboe-vloeren

Bamboe vloeren: alles wat je erover moet weten

Een bamboe vloer geeft je interieur een natuurlijke uitstraling. Bovendien groeit bamboe

Wijnkoelkast kopen

Een wijnkoelkast kopen, waar moet je op letten?

Als wijnliefhebber wil je optimaal genieten van je glas wijn, door hem

badkamervloer van uipkes vloeren

Vloeren voor badkamers

Voor de sfeer van je badkamer zijn badkamervloeren natuurlijk belangrijk. De badkamervloer

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}