Kleine hal inrichten

De hal is voor veel mensen een ruimte waar je allerlei spullen wilt zetten voor als je de deur uitgaat. Jassen, schoenen, paraplu’s…en ohja, een mooi gangkastje mag eigenlijk ook niet ontbreken.

En dan te bedenken dat de meeste van ons een kleine hal hebben, waardoor het inrichten een grote opgave kan zijn. No worries, met de volgende tips richt je een kleine hal op een leuke manier in!

Leg een houten vloer met een plankenpatroon

Door een houten vloer in de hal in een bepaald patroon te leggen, kun je de ruimte optisch groter laten lijken. Het plankenpatroon is hier het meest geschikt voor. Hierbij kunnen de planken in de breedte of in de lengte worden gelegd.

Heb je een smalle hal? Leg de planken dan in de breedte, zodat de ruimte breder oogt. Bij een brede hal leg je de planken in de lengte, zodat de hal langer oogt.

Nog een tip: kies voor plinten in dezelfde uitvoering als de houten vloer, zodat het lijkt alsof de vloer verder doorloopt.

Heb je nog nooit een houten vloer gekocht en wil meer weten over de mogelijkheden, zoals kleurkeuzes, houtensoorten en de hardheid van hout? Lees dan hier alles over houten vloeren.

Houten vloeren en kleuren

Ga niet voor een donkere vloerkleur, dat maakt de hal kleiner. Ligt er al een donkere vloer in de hal en is het een vloer van echt hout? Dan kun je de vloer schuren en afwerken met een lichtere kleur lak of olie.

Tegelvloeren

Is een houten vloer niet je ding en is laminaat of PVC ook geen optie voor je? Kies dan voor een tegelvloer met grote tegels. Daarmee creëer je de illusie van een groter vloeroppervlak.

Geef de muren een lichte kleur

Voor de muren geldt hetzelfde als voor de vloer: maak hem niet te donker. Donkere muren in een kleine hal komen letterlijk op je af en zijn dus een no go.

Kies liever voor lichte kleuren, zoals wit of lichtgrijs. Vind je dat te saai? Maak het dan wat kleurrijker. Bijvoorbeeld met een lichtgroene of een lichtblauwe kleur.

Hang een grote spiegel op

Spiegels maken een kleine hal niet alleen groter, maar ook lichter. Het glas weerkaatst immers het licht. Hang daarom een grote spiegel op voor een optimaal effect. Doe dat niet op de kortste muur. Dat maakt de hal namelijk langer, maar ook smaller.

De kapstok en de schoenenkast combineren

Heb je een inham in je hal? Plaats daar dan een schoenenkast in met daarboven de kapstok. Heb je geen inham? Kies dan voor een kapstok met een plank boven de haken, waarop je de schoenen zet.

Vind je dat te rommelig ogen? Koop dan een smalle, maar hoge schoenenkast. Er zijn schoenenkasten die slechts 15 centimeter diep zijn! Nieuwsgierig? Check dit overzicht: smalle schoenenkasten.

Nog een goede tip voor het gebruik van de kapstok: beperk het aantal jassen dat je ophangt. Je hal is al klein, dus een berg jassen aan de muur maakt de ruimte nog kleiner. Wissel de jassen gedurende de seizoenen en ruim de jassen die je niet gebruikt ergens anders op.

Maak vooraf een ontwerp

Betwijfel je of de inrichting van je kleine hal goed is? Maak dan vooraf een digitaal ontwerp van de inrichting. Hier zijn allerlei gratis online tools voor. Bekijk hier enkele voorbeelden.

Onze meest recente berichten

Van Gogh Wit planken houten vloer

Onderzoek: Regionale houten vloer voorkeuren en jaartrends in Nederland 2019-2023

In een onderzoek uitgevoerd Uipkes Houten Vloeren, gebaseerd op duizenden adviesgesprekken met

Een warmtepomp in combinatie met een lage temperatuur vloerverwarming en een houten vloer is duurzaam, energiezuinig en goed om op je energierekening te besparen.

Warmtepomp combineren met vloerverwarming en een houten vloer?

Wil je jouw woning duurzaam verwarmen? Overweeg dan eens een warmtepomp in

Lamelparket-schuren

Lamelparket laten schuren

Is de kleur van je lamelparketvloer niet meer naar wens? Of zitten

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}