Optimaal genieten: daar draait kerst dit jaar om. Genieten van je eigen creativiteit, kookkunsten en van de lieve mensen om je heen, doe je deze maand natuurlijk in een feestelijk versierd interieur.

Kies de kerstsfeer die het beste bij je past om het huis extra sfeervol te maken. Dat doen we allemaal op onze eigen manier: zoals met folkloristische kerstdecoraties en leuke zelfmaak ideeën. Vooral het traditionele middelpunt: de kerstboom, zien we in allerlei nieuwe vormen en maten terug.

KERSTTREND: FOLKLORE FEEST MET ZELFMAAK IDEEËN

Droom je van een kerst in een hutje in het bos? Geen glitter en glamour, maar dichtbij de natuur waar je geniet van een ingetogen rust? Voor liefhebbers van het buitenleven is de Folklore kersttrend een sfeervolle tegenhanger waarin zelf verzamelen en creatief zijn voorop staan.

 

Perscentrum Wonen - House DoctorFoto: House Doctor

Geen explosie aan kleur, maar naturellen en zacht gekleurde tinten uit de natuur passen bij deze stijl. En niet alleen met de kleuren brengen we de natuur naar binnen. Maak een mooie wandeling en verzamel dennenappels en (dennen)takken voor een rustieke basis. Zet een tak in een gekleurde vaas en decoreer met kerstballen. Hang een kale tak horizontaal voor het raam of boven de eettafel om hier je mooiste kersthangers aan tentoon te stellen.

Perscentrum Wonen - HübschFoto: Hübsch


Hangers van driedimensionaal gevouwen papier hebben de juiste tactiele look en feel en zijn bovendien ontzettend hip. Het Deense House Doctor heeft naast de papieren versiering zelfs de traditionele glazen ballen een origami-effect gegeven. Ook witte kerststerren, decoraties van onbehandeld hout en zelfgemaakte versiersels van vilt mogen niet ontbreken.

Met wollen kussens en gebreide plaids is de sobere decoratie behaaglijk en fantaseren we over een idyllische kerst in de woeste natuur van Scandinavië. Zouden ze daar op deze manier kerst vieren? We geloven graag van wel; het zijn namelijk de woonmerken uit het Noorden die grossieren in deze stijl.

Perscentrum Wonen - Hübsch2Foto: Hübsch


EEN BOOMPJE OPZETTEN

Liever geen boom omhakken voor een gezellig huis? Er zijn genoeg alternatieven die met goede styling minstens zo knus zijn! Zet een oude houten trap tegen de muur en hang hier de kerstversiering aan.

STYLINGTIP: Doe als het Deense merk Hübsch en maak zelf een adventskalender van een oude letterbak. In elk vakje komt een kleine verrassing!

Perscentrum Wonen - BloomingvilleFoto: Bloomingville

 

ZELFMAAKKERST

Wie vindingrijk is maakt een hoop van weinig! Niks geeft zo’n voldoening als iets moois maken van zoiets waardeloos als stukken oud cadeaupapier. Doe als Bloomingville en knip stroken van papier met verschillende patronen in verschillende lengtes. Plak ze horizontaal op de muur met gekleurd tape: begin met een klein stukje bovenin en ga verder met een steeds breder stuk. Maak een ‘stam’ van tape eronder en bevestig een gevouwen kerstster aan de bovenkant en voilà: een inventieve versie van een kerstboom is verrezen!

 

Droom je van een chique kerst met een toefje glamour en een vleugje bling? Klik dan hier voor de deze kersttrend.


Met dank aan Perscentrum Wonen.

Onze meest recente berichten

Van Gogh Wit planken houten vloer

Onderzoek: Regionale houten vloer voorkeuren en jaartrends in Nederland 2019-2023

In een onderzoek uitgevoerd Uipkes Houten Vloeren, gebaseerd op duizenden adviesgesprekken met

Een warmtepomp in combinatie met een lage temperatuur vloerverwarming en een houten vloer is duurzaam, energiezuinig en goed om op je energierekening te besparen.

Warmtepomp combineren met vloerverwarming en een houten vloer?

Wil je jouw woning duurzaam verwarmen? Overweeg dan eens een warmtepomp in

Lamelparket-schuren

Lamelparket laten schuren

Is de kleur van je lamelparketvloer niet meer naar wens? Of zitten

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}