Breng je dagelijks vele uren op kantoor door? Dan is het wel zo prettig als de kantoorruimte een fijne ruimte is. En om je werk op een prettige manier te kunnen doen, mag kantoormeubilair natuurlijk niet ontbreken. Maar aan welk kantoormeubilair moet je dan denken? En hoe zorg je ervoor dat je je prettig voelt als je op kantoor bent? Lees verder en je weet het.

De basis: kleurgebruik in kantoorruimtes

Veel kantoorruimtes hebben witte muren. Dat geeft rust en maakt de ruimte lichter. Maar maakt al dat wit de ruimte ook leuker? Wij denken van niet. Kleuren hebben namelijk invloed op je emoties en daardoor op hoe je je op kantoor voelt.

Geef één van de muren daarom een andere kleur. Bijvoorbeeld groen, bruin of blauw:

  • Groen werkt ontspannend, geeft energie en zorgt voor kalmte
  • Bruin geeft een warme en stijlvolle uitstraling aan je kantoor
  • Blauw zorgt voor een rustige en frisse uitstraling

Kortom, het combineren van witte muren met een andere kleur kan een positief effect hebben op je gevoel en op je werkprestaties. Meer weten over kleuren en emoties? Bekijk hier een handig overzicht.

Beplanting op kantoor

Nu je weet wat de kleur groen met je emoties doet, kun je je voorstellen waarom beplanting op kantoor belangrijk is. Beplanting maakt de ruimte niet alleen rustiger, maar biedt ook andere voordelen.

Zo ben je creatiever, heb je minder snel last van stress en wordt het binnenklimaat beter. Meer over deze voordelen en andere effecten van een groene werkomgeving kun je nalezen in de ‘Factsheet Groen en Werken’ op de website van De Groene Stad.

Voorbeelden van makkelijke kamerplanten

Op kantoor kom je met name om te werken, dus wil je wel van de voordelen van beplanting profiteren, maar niet te veel tijd aan de verzorging kwijt zijn. Kies daarom voor makkelijk te houden kamerplanten. Bekijk hier voorbeelden van makkelijk te houden planten.

Kantoormeubilair en computerbenodigdheden

Naast de juiste kleuren en beplanting mogen kantoormeubilair en computerbenodigdheden natuurlijk niet ontbreken in je kantoor. Zorg dat in ieder geval de volgende zaken aanwezig zijn:

  • Zit-sta bureau
  • Ergonomische bureaustoel
  • Laptop of desktop, aangesloten op een in hoogte verstelbaar computerscherm
  • Een ergonomisch toetsenbord en muis

Tip: op kantoor zitten we vaak vele uren achter elkaar. Dat is niet gezond en kan allerlei lichamelijke klachten opleveren. Zorg daarom dat je gedurende de dag voldoende lichaamsbeweging krijgt. Bijvoorbeeld met een deskbike die je onder je bureau kunt plaatsen. Zo werk en fiets je tegelijkertijd!

De zithoek

Vergaderen aan een grote tafel is prima, maar echt ontspannen is het niet. Zeker voor overleggen of situaties waarbij je even moet ‘uitzoomen’ kan een zithoek verassend fijn werken. Plaats enkele stoelen in een kring en plaats een lage saloontafel in het midden. Maak het geheel af met een mooi vloerkleed.

De vloer in je kantoor

Niets is zo vervelend als een mooi kantoor met vieze vlekken in de vloerbedekking. Dat doet echt afbreuk aan het totaalplaatje! Kies daarom voor een vloer die je eenvoudig schoon kunt maken, bijvoorbeeld:

  • Laminaat
  • PVC
  • Hout

Het voordeel van een houten vloer, is dat het milieuvriendelijker is dan laminaat en PVC. Deze twee soorten vloeren bestaan voor een groot deel uit kunststof en zijn dus allesbehalve duurzaam. Vanuit de maatschappij wordt er tegenwoordig verwacht dat je als bedrijf duurzaam onderneemt. Een houten vloer past daarbij.

Inspiratie nodig voor houten vloeren op kantoor? Bekijk voorbeelden van houten vloeren in bedrijfspanden.

Inspirerende kunst

Om je kantoor compleet te maken is kunst de kers op de taart. Het geeft extra sfeer aan de inrichting van je kantoorruimte en kan voor inspiratie zorgen. Kies voor kunst waar een verhaal achter zit en dat aansluit bij het imago van je bedrijf of bij jou als persoon.

Kunst maakt de kantoorruimte niet alleen persoonlijker, maar kan ook een interessant gespreksontwerp zijn voor als er zakelijke relaties op bezoek komen. Want zoals je waarschijnlijk al weet, is de persoon achter een bedrijf van groot belang in de zakenwereld. Laat dus wat van jezelf zien, dat schept een band!

Tip: maak gebruik van kunstuitleen

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een schilderij of een ander kunstwerk te kopen, maar overweeg ook om kunst te lenen. Ook wel kunstuitleen genoemd. Op die manier hoef je niet jarenlang tegen hetzelfde kunstobject aan te kijken, wel zo verfrissend!

De verlichting

Een kantoor kan nog zo mooi zijn ingericht, maar als de juiste verlichting ontbreekt is het niet fijn werken. Zorg er daarom voor dat er voldoende verlichting in de ruimte aanwezig is. Kom je er niet uit? Vraag dan om lichtadvies bij een verlichtingsspeciaalzaak. Een adviseur kan ook een lichtplan voor je maken. Op die manier weet je van tevoren wat je kunt verwachten.

Onze meest recente berichten

Van Gogh Wit planken houten vloer

Onderzoek: Regionale houten vloer voorkeuren en jaartrends in Nederland 2019-2023

In een onderzoek uitgevoerd Uipkes Houten Vloeren, gebaseerd op duizenden adviesgesprekken met

Een warmtepomp in combinatie met een lage temperatuur vloerverwarming en een houten vloer is duurzaam, energiezuinig en goed om op je energierekening te besparen.

Warmtepomp combineren met vloerverwarming en een houten vloer?

Wil je jouw woning duurzaam verwarmen? Overweeg dan eens een warmtepomp in

Lamelparket-schuren

Lamelparket laten schuren

Is de kleur van je lamelparketvloer niet meer naar wens? Of zitten

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}