Het inrichten van een kleine slaapkamer kan best lastig zijn. Alleen het bed neemt al veel ruimte in! Dus waar laat je al je andere spullen? En hoe voorkom je dat je kleine slaapkamer er volgepropt en chaotisch uitziet? Wij gaan je helpen! Is dit blogartikel delen we handige tips met je waarmee je je slaapkamer tot een prettige ruimte inricht.

Bed met opbergruimte

Omdat het bed een groot oppervlakte inneemt, verlies je veel ruimte in een kleine slaapkamer. Kies daarom voor een bed met opbergruimte. Heb je geen behoefte om een nieuw bed te kopen of heb je er het budget niet voor? Dan kun je er ook voor kiezen om je huidige bed te verhogen, zodat je er opberglades of opbergboxen onder kunt zetten. Google maar eens op ‘bedverhogers’. Je komt dan allerlei soorten vormen en kleuren verhogers tegen, dus ook passend bij jouw bed.

Kies voor een hoge kledingkast

Omdat je in een kleine slaapkamer geen ruimte hebt voor een brede kledingkast, kun je beter voor een smalle, hoge kledingkast kiezen. Het liefst met veel planken erin, zodat je veel opgevouwen kleding kwijt kunt. Wanneer je een inham in je slaapkamer hebt, is het het mooiste als je een kledingkast op maat laat maken die precies in de inham past.

Kies voor een opklapbaar bureau

De meeste mensen vinden het prettig om een bureau in hun slaapkamer te hebben, om bijvoorbeeld te studeren of de administratie te doen. Maar in een kleine slaapkamer is er vaak geen ruimte voor een bureaumeubel. Kies daarom voor een inklapbaar wandbureau (zie hier een voorbeeld).

Een wandbureau monteer je aan de muur en is nog geen 10 centimeter dik. In een dichtgeklapte stand heeft het bureau door de lijst waarin het hangt het uiterlijk van een schilderij. Met een leuke foto op de onderkant van het bureaublad, ziet het meubel er dus ook nog eens hartstikke leuk uit!

Gebruik de ruimte boven de deur

Naast de ruimte onder het bed is de ruimte boven de deur ook zeer geschikt om onopvallend spullen op te bergen. Met een aantal planken creëer je in een handomdraai veel ruimte om boeken of mandjes voor je sokken en ondergoed kwijt te kunnen.

Maak je slaapkamer optisch groter met spiegels

In je slaapkamer mag een spiegel natuurlijk niet ontbreken. Maar omdat je beperkt de ruimte hebt, is het aan te raden om spiegels op te hangen op plaatsen die je niet gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan de kastdeuren. Spiegels zorgen ervoor dat je slaapkamer optisch groter wordt en zijn natuurlijk praktisch bij het kiezen van je outfit.

Schilder je muren wit of gebruik behang met diepte

In een kleine slaapkamer zorgen gekleurde muren ervoor dat de ruimte kleiner en drukker oogt. Schilder je muren daarom wit, zodat er een lichte en rustige uitstraling ontstaat . Vind je wit saai? Kies dan voor behang met diepte. Denk aan fotobehang van een bos, een tuin of een grote trap. Met fotobehang zorg je dat het lijkt alsof je nog ‘verder’ de kamer in kunt lopen, waardoor je kamer optisch groter oogt.

Vervang de radiatoren voor vloerverwarming

Radiatoren nemen langs de muren ruimte in, waardoor je de kasten en het bed soms niet mooi tegen de muur kunt zetten. Vervang de radiatoren daarom voor vloerverwarming. Bijvoorbeeld in combinatie met een mooie houten visgraat vloer.

Meer inspiratie voor het inrichten van je slaapkamer

Heb je de tips uit dit artikel toegepast, maar heb je behoefte aan meer inspiratie en tips? Of wil je je eerst verder oriënteren voordat je je slaapkamer gaat inrichten? Lees dan ook onze andere blogs over slaapkamerinrichting.

Onze meest recente berichten

Van Gogh Wit planken houten vloer

Onderzoek: Regionale houten vloer voorkeuren en jaartrends in Nederland 2019-2023

In een onderzoek uitgevoerd Uipkes Houten Vloeren, gebaseerd op duizenden adviesgesprekken met

Een warmtepomp in combinatie met een lage temperatuur vloerverwarming en een houten vloer is duurzaam, energiezuinig en goed om op je energierekening te besparen.

Warmtepomp combineren met vloerverwarming en een houten vloer?

Wil je jouw woning duurzaam verwarmen? Overweeg dan eens een warmtepomp in

Lamelparket-schuren

Lamelparket laten schuren

Is de kleur van je lamelparketvloer niet meer naar wens? Of zitten

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}