Vilt aan zee bestaat uit Sandra Burggraaf en Anne van de Weijer, twee architecten die het roer hebben omgegooid en samen een ontwerp atelier zijn begonnen.

Op hun atelier in Den Haag maken zij vilten lampen en geluiddempende vilten panelen met de hand gemaakt.

Kenmerkend voor hun lampen is het contrast van de strakke en ingetogen toegepaste vorm en kleur, met de juist warme en levendige uitstraling van het materiaal. Deze combinatie geeft een heel mooi en bijzonder product.

vilt aan zee

Wie is Heppie? Heppie is het nieuwste ontwerp van Vilt aan Zee gelanceerd tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. Heppie is een vrolijke en mooie tafellamp met een Scandinavische uitstraling. Ze is bedacht en gemaakt in samenwerking met timmeratelier Houtekiet uit Noordwijk.

De lamp heeft een mooie ranke grenen constructie waarop een vilten lampenkap is geplaatst waardoor ze heel fijn zacht licht geeft. De vilten kap is naturel wit. Een decoratie zoals zijde, bamboo of een kleur is mogelijk.

Wat maakt Heppie zo bijzonder? Door het ontwerp van het pootje kan ze op drie manieren worden neergezet. Voor elke situatie een andere pose. Wilt u niet worden aangekeken, dan zet u haar zo dat ze omhoog schijnt. Wilt u een boek lezen, dan laat u haar naar beneden kijken.

vilt aan zee

Duurzame productie

Vilt aan Zee doet er alles aan hun product zo duurzaam en sociaal mogelijk te maken. Naast het gebruik van ecologische materialen, gaan ze in 2014 starten met een tuin waar planten kunnen groeien waarmee de wol geverfd kan worden.

Daarnaast zijn er plannen om een aantal eigen schapen bij een herder in de buurt plaatsen zodat de wol gebruikt kan worden om de vilten producten mee te maken. Mensen met een zorgvraag kunnen in de toekomst bij Vilt aan Zee helpen in het atelier, in de tuin, of bij het schoonmaken en kammen van de wol.

vilt aan zee

In de nabije toekomst zal de klant precies weten van welk schaap de wol komt, door welke plant de lamp is geverfd en door welke persoon zijn of haar lamp is gemaakt.

Heppie is hier verkrijgbaar: www.crowdyhouse.com

 

Onze meest recente berichten

Van Gogh Wit planken houten vloer

Onderzoek: Regionale houten vloer voorkeuren en jaartrends in Nederland 2019-2023

In een onderzoek uitgevoerd Uipkes Houten Vloeren, gebaseerd op duizenden adviesgesprekken met

Een warmtepomp in combinatie met een lage temperatuur vloerverwarming en een houten vloer is duurzaam, energiezuinig en goed om op je energierekening te besparen.

Warmtepomp combineren met vloerverwarming en een houten vloer?

Wil je jouw woning duurzaam verwarmen? Overweeg dan eens een warmtepomp in

Lamelparket-schuren

Lamelparket laten schuren

Is de kleur van je lamelparketvloer niet meer naar wens? Of zitten

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}