go green!

Monique van der van Perscentrum Wonen bezocht de designweek in Keulen en kwam terug met de laatste trends op het gebied van interieur en woonmode. We zien veel kleur, hout en groen voor het komende seizoen. De hang van merken en ontwerpers naar ambacht, authenticiteit en natuurlijke materialen was opvallend. Een nieuwe soort landelijkheid domineert: knus, maar gestileerd. De tentoonstellingsinstallatie Das Haus, ontworpen door de Venetiaanse designer Luca Nichetto, vat dit alles mooi samen. In dit huis leeft de bewoner dichtbij de natuur en worden de zintuigen geprikkeld door veel kleur, veel hout en veel groen!

Veel kleur, hout en groen tijdens de meubelbeurs in Keulen.


Das Haus

De Italiaanse ontwerper Luca Nichetto bedacht een manier waarop bewoners van een huis in direct contact kunnen leven met de plantenwereld. In zijn Das Haus, gepresenteerd op de beurs IMM Cologne 2013, zijn planten een integraal onderdeel van het interieur én deels van de architectuur. Planten zijn letterlijk in de muren verwerkt! Dit komt het binnenklimaat ten goede. Naast planten is het gebruik van kleur opvallend, net als de toepassing van hout. “You can help people change the world by using good products to give them a good feeling and a reason to smile,” aldus de ontwerper. Nichetto verzamelde daarom nieuw design dat precies paste in zijn plaatje en combineerde dit op een ogenschijnlijk toevallige manier. Juist hierdoor, en door de consequente toepassing van groen, kleur en hout, is Das Haus een sterk geheel.

go green!
go green!
Onze meest recente berichten

Van Gogh Wit planken houten vloer

Onderzoek: Regionale houten vloer voorkeuren en jaartrends in Nederland 2019-2023

In een onderzoek uitgevoerd Uipkes Houten Vloeren, gebaseerd op duizenden adviesgesprekken met

Een warmtepomp in combinatie met een lage temperatuur vloerverwarming en een houten vloer is duurzaam, energiezuinig en goed om op je energierekening te besparen.

Warmtepomp combineren met vloerverwarming en een houten vloer?

Wil je jouw woning duurzaam verwarmen? Overweeg dan eens een warmtepomp in

Lamelparket-schuren

Lamelparket laten schuren

Is de kleur van je lamelparketvloer niet meer naar wens? Of zitten

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}