motion naadloze gietvloer

Gietvloeren zien we ook steeds vaker in particuliere woningen. Een gietvloer is duurzaam, efficiënt en zeer makkelijk te onderhouden. Ze zijn ondoordringbaar, stofvrij en daardoor ook nog eens zeer hygiënisch. Bovendien zijn gietvloeren waterdicht, bestand tegen bijna alle schoonmaakmiddelen én zeer makkelijk te onderhouden. Een gietvloer is een volledig naadloze vloerbedekking en dat maakt deze vloeren zeer aantrekkelijk en mooi.

Deze vloeren zijn bijvoorbeeld uitermate geschikt om in verschillende ruimtes te laten doorlopen, zoals van de slaapkamer tot in de badkamer. Dit effect zorgt voor een architectonische, strakke, uitstraling. Wat betreft de kleuren; er is heel veel keus. Zelfs met motieven of andere kleureffecten werken is voor de gietvloer geen probleem.

Verder kan je bij deze vloeren kiezen voor matte of zijde glanzende look. De vloer wordt in verschillende lagen aangebracht. Het proces neemt gemiddeld vier werkdagen in beslag. Tijdens het proces mogen er geen andere bouwwerkzaamheden plaatsvinden. Eenmaal gelegd is deze robuuste vloer een investering waar je decennia lang plezier van hebt.

Onderhoud

Deze vloeren hebben weinig onderhoud nodig. In de praktijk volstaat het om de vloer te stofzuigen en vochtige te dweilen. Heerlijk eenvoudig.

Droge reiniging

Droge reiniging is vooral bedoeld om het ergste vuil en stof te verwijderen. Droog reinigen kan door middel een stofzuiger of een swiffer. Door het gladde naadloze oppervlak blijft er geen vuil achter. Maak bij het reinigen met de stofzuiger gebruik van een borstel met eventueel wieltjes, of liever een parketborstel welke in verhouding met de ‘gewone borstel’ zachter is.

Vochtige reiniging

Vochtige reiniging is bedoeld om de  gietvloer grondig te reinigen. Vochtig reinigen door middel van water is in de regel voldoende. Wanneer je toch schoonmaakmiddelen aan je water toe wilt voegen zijn er een aantal factoren cruciaal.

  • Gebruik geen schoonmaakmiddel met schurende werking.
  • Zeephoudende reinigingsmiddelen laten een filmlaag achter op je vloer, wat resulteert tot het sneller vuil worden van je vloer. Gebruik deze dus niet.
  • Gebruik geen heet water om te reinigen. Hierin lossen minder vuildeeltjes op en omdat er ook verdamping plaatsvind, vernietigd je vaak het schoonmaakmiddel wat je hebt toegevoegd. Gebruik koud of lauw water.

Tip:

Als je een stuk vloer hebt schoongemaakt is je dweil of mop vies. Je spoelt je dweil dan uit in je emmer met schoonmaakmiddel en gaat daarna verder dweilen. Kijk eens naar het water in je emmer nadat je je dweil hebt uitgespoeld, het water is vies.

De rest van je vloer maak je dus “schoon” met vies water. Je wilt een schone vloer. Gebruik daarom 2 emmers, lijkt omslachtig maar geeft een super resultaat. Wring de vuile dweil uit in een emmer met gewoon water. Spoel een keer extra. Dan naar de emmer met schoonmaakmiddel en je zult de vloer nu wel echt schoon krijgen , ipv vuil te verplaatsen.

gietvloer via design-vloer.nl
gietvloer via design-vloer.nl

Onze meest recente berichten

Van Gogh Wit planken houten vloer

Onderzoek: Regionale houten vloer voorkeuren en jaartrends in Nederland 2019-2023

In een onderzoek uitgevoerd Uipkes Houten Vloeren, gebaseerd op duizenden adviesgesprekken met

Een warmtepomp in combinatie met een lage temperatuur vloerverwarming en een houten vloer is duurzaam, energiezuinig en goed om op je energierekening te besparen.

Warmtepomp combineren met vloerverwarming en een houten vloer?

Wil je jouw woning duurzaam verwarmen? Overweeg dan eens een warmtepomp in

Lamelparket-schuren

Lamelparket laten schuren

Is de kleur van je lamelparketvloer niet meer naar wens? Of zitten

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}