Vloerverwarming biedt veel voordelen waaronder meer wooncomfort

Vloerverwarming wordt steeds vaker toegepast, zowel in nieuwbouw als in bestaande bouw. En dat is niet zonder reden. Vloerverwarming biedt namelijk een hoop voordelen ten opzichte van verwarmen met radiatoren:

  • Voor verwarmen met vloerverwarming is een watertemperatuur van ongeveer 30 graden voldoende. Voor verwarmen met radiatoren heb je een watertemperatuur van tussen de 60 en 75 graden nodig. Dit temperatuurverschil zorgt voor flink hogere stookkosten.
  • Het wooncomfort neemt toe doordat je de gehele vloer verwarmt. Daardoor heb je geen last van koude luchtstromen en/of koude hoeken in huis.
  • Met vloerverwarming heb je minder last van stof, doordat stof zich niet kan ophopen in de radiatoren.

Lees meer over de voordelen van vloerverwarming.

Type vloerverwarming

Er zijn verschillende soorten vloerverwarming, waarin onderscheid gemaakt wordt op het type verwarming; door middel van water of elektriciteit. Watergedragen vloerverwarming wordt vaak gebruikt als hoofdverwarming, hierbij worden slangen in de vloer gelegd verspreidt over het oppervlak. Elektrische vloerverwarming wordt gebruikt voor kleinere oppervlaktes zoals een badkamer. 

Lees meer over de kosten van vloerverwarming.

Welke vloer bij vloerverwarming?

Vloerverwarming is met veel vloersoorten te combineren, maar houten vloeren zijn verreweg de beste keuze. Dat komt omdat warm hout heerlijk natuurlijk aanvoelt en een relatief lage warmteweerstand heeft.

Daardoor komt de warmte goed door de vloer heen. Als je een houten vloer laat leggen kies dan een voor bedrijf dat ook het aanleggen van de vloerverwarming kan verzorgen. Op die manier heb je slechts één aanspreekpunt voor jouw project.

Een voorbeeld van een partij die gespecialiseerd is in het aanleggen van vloerverwarming en houten vloeren op vloerverwarming is Uipkes Houten Vloeren.

Onze meest recente berichten

Van Gogh Wit planken houten vloer

Onderzoek: Regionale houten vloer voorkeuren en jaartrends in Nederland 2019-2023

In een onderzoek uitgevoerd Uipkes Houten Vloeren, gebaseerd op duizenden adviesgesprekken met

Een warmtepomp in combinatie met een lage temperatuur vloerverwarming en een houten vloer is duurzaam, energiezuinig en goed om op je energierekening te besparen.

Warmtepomp combineren met vloerverwarming en een houten vloer?

Wil je jouw woning duurzaam verwarmen? Overweeg dan eens een warmtepomp in

Lamelparket-schuren

Lamelparket laten schuren

Is de kleur van je lamelparketvloer niet meer naar wens? Of zitten

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}