keukentrends

Koken op zich is al een ware trend, we staan steeds langer in de keuken en het aantal hobbykoks neemt sterk toe. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat je nieuwe keuken aan al je eisen voldoet. Het aanbod aan keukens is zo overweldigend dat je snel het spoor bijster raakt.

Ieder jaar zijn er weer nieuwe keukentrends. Zo is de groene verantwoorde keuken in opkomst en houden we met z’n allen steeds meer rekening met het milieu. De woonkeuken krijgt een steeds belangrijkere plek in ons leven en wat we al snel hebben geconstateerd is dat betonnen werkbladen een nieuwe trend vormen. Daarnaast gaat design een belangrijke rol spelen in het keukenblok. We zien de verweving van gaspitten en afzuigkappen naderbij komen… Wij zetten dé laatste keukentrends voor je op een rij!

❥ De technologische trends

Technologie die zorgt voor comfort in ons huis, wordt ook wel domotica genoemd. Deze innovaties worden veelvuldig toegepast in de keuken. De keuken van de toekomst bevat een touchscreen, waarmee je in de nabije toekomst je oven kunt programmeren of zelfs je boodschappen kunt doorgeven aan de supermarkt. Al deze gadgets zijn reuze handig, maar in de keuken staat het ook regelmatig in de weg. Gelukkig zijn er genoeg opties om je vaatwasser en espresso-machine netjes weg te werken.

❥ Hout, ijzer en andere vintage materialen

Retro en vintage zijn al een tijdje hip. Keukenfabrikanten haken daar grif op in en produceerden eerder al keukens van hout of met een houtuitstraling. Hoewel het gebruik van steigerhout vooral een randverschijnsel lijkt dat niet door iedereen wordt opgepikt, zien we wel dat ook steigerhouten keukens een plekje veroveren in keukenland. Bovendien worden keukens uitgerust met vintage materialen en retro-elementen. Die kun je zelf natuurlijk naar hartenlust aanvullen met accessoires, zoals weegschalen, potten en zelfs aluminium krukken. Door te suggereren dat je een doorleefde keuken hebt, kun je een hele authentieke sfeer creëren.

❥ Groen!

Een van de belangrijkste keukentrends is duurzaamheid in onze interieurs en onze keukens. In de keuken van 2012 worden natuurlijke materialen gebruikt, zoals een werkblad van bamboe. Je kunt je keuken ook met accessoires groener maken. Kruidenplantjes geven je keuken kleur, geur en smaak. Natuurlijke elementen zorgen voor warmte en sfeer in de keuken. Daarnaast kan een duurzame keuken je ook geld opleveren. Veel keukenapparatuur is tegenwoordig energiezuinig en steeds meer keukens zijn voorzien van een inductiekookplaat. Het resultaat? Een lagere energierekening!

Ieder jaar zijn er weer nieuwe keukentrends. Zo is de groene verantwoorde keuken in opkomst en houden we met z’n allen steeds meer rekening met het milieu.

❥ Opvallende kleuren in de keuken

Tegenover ‘vintage’ en ‘doorleving’ staan ‘strak’ en ‘modern’. Veel keukens worden voorzien van kleurrijke accenten, waardoor ze veel opvallender worden. Vooral strakke, moderne keukens kunnen opknappen van het gebruik van felrood, -groen of –geel. In combinatie met hoogglanslakken kan dat nog eens versterkt worden. Wij denken dat vooral de modernere huishoudens gebruik gaan maken van steunkleuren en kleuraccenten. Daardoor kunnen ze ook nog eens extra karakter krijgen. In donkere tijden van financiële crisis, is de mode juist fel en vrolijk gekleurd. Ook op keukengebied is deze trend dit jaar zichtbaar. De keuken is van oudsher de veilige basis van je huis. Daarom zie je dit seizoen minder strakke designkeukens en meer gezellige leefkeukens. Denk aan een kookeiland of een andere opstelling, waar je ook kunt zitten met je gasten. Deze trend toepassen in jouw huis? De basis mag veilig en neutraal zijn, maar kies voor warme materialen en kleurrijke tegels en accessoires.

❥ Openheid

De ‘open keuken’ is niet nieuw. Wel nieuw is openheid in de keuken. Concreet betekent dit dat we niet langer tegen gesloten kastjes aan zitten te kijken, maar dat keukens steeds meer hoeken en gaten krijgen. Ideaal voor het opbergen van je potten, servies en kookboeken. Een andere mogelijkheid van de openheid in de keuken is het creëren van sfeer: door op de juiste plekken sfeerartikelen en woonaccessoires neer te leggen, maak je van je keuken een echte leefruimte.

❥ Nog minder handgrepen

Greeploze frontjes zijn al een tijdje in. Wel zien we dat keukens steeds greeplozer worden en dat ook greeploze keukenkastjes nog ruimte bieden voor innovatie. Er worden nieuwe sierlijsten, frontjes en handgrepen ontwikkeld, waardoor de keukens een nog strakkere uitstraling krijgen. Door de juiste mix en match met accessoires voorkom je dat je een klinische keuken krijgt, terwijl je toch een strakke look creëert.

Onze meest recente berichten

Van Gogh Wit planken houten vloer

Onderzoek: Regionale houten vloer voorkeuren en jaartrends in Nederland 2019-2023

In een onderzoek uitgevoerd Uipkes Houten Vloeren, gebaseerd op duizenden adviesgesprekken met

Een warmtepomp in combinatie met een lage temperatuur vloerverwarming en een houten vloer is duurzaam, energiezuinig en goed om op je energierekening te besparen.

Warmtepomp combineren met vloerverwarming en een houten vloer?

Wil je jouw woning duurzaam verwarmen? Overweeg dan eens een warmtepomp in

Lamelparket-schuren

Lamelparket laten schuren

Is de kleur van je lamelparketvloer niet meer naar wens? Of zitten

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}