woontrend Bloed & burgundy

Denk je aan vampiers, dan denk je aan de kleuren zwart en rood. In het Black Out! interieur worden bloedrood en burgundy als hoofd- én accentkleuren toegepast. Een gitzwart interieur met bloedrode muur: spannend! Met symbolische accessoires wordt voortgeborduurd op het mystieke thema. Insecten, reptielen, kraaien, kaarsen en kruizen zijn belangrijke symbolen. Ook gekleurd glaswerk, metalen objecten en kristallen mogen niet ontbreken. En in de zitkamer hangt in ieder geval een spiegel boven de schouw of aan de muur! Spiegels – van kaptafelspiegels tot ronde butlerspiegels – zijn opvallend aanwezig in nieuwe collecties. In mythen is de spiegel een veelvoorkomend onderwerp omdat het vroeger als magisch voorwerp werd beschouwd. Tegenwoordig is de spiegel een decoratief object in huis en geeft het gehoor aan onze ijdelheid, omdat we ons spiegelbeeld erin kunnen zien. Tenminste, als je die nog hebt…

woontrend Bloed & burgundy
woontrend Bloed & burgundy

 

Fauteuil Ladyclub van Ruud van Oosterhout en schalenset van Michaël Verheyden, van www.rvodesign.com.Spiegel Deja Vu van Naoto Fukasawa voor Magis via www.frozenfountain.nl.Tafeltje Metal Side Table van de gebroeders Bouroullec en klokje Tripod van George Nelson van www.vitra.com.Kunststof kraai van www.polspotten.nl. Kussen met kralen van Ulf Moritz voor Sahco via www.covanderhorst.nl.Op de vloer het dienblad Table Tray, zonder bijpassend tafelonderstel, te koop bij www.nordicnew.nl.Op het blad een glas met ketting van Kosta Boda via www.m-e-k.nl.Gouden kever uit porselein uit de gelimiteerde serie Schwarm van RaR voor www.thomaseyck.com. Tapijt uit rundleer met kroko motief en langharig vossebont uit de collectie van www.ebru.nl.Daaronder een hoogglans bamboe vloer van Resofloor via www.bendegraaffproject.nl.In de spiegel te zien: gordijn uit bruine taft van www.nilshomestore.nl.

 

Bron: Pers Centrum Wonen

Onze meest recente berichten

Van Gogh Wit planken houten vloer

Onderzoek: Regionale houten vloer voorkeuren en jaartrends in Nederland 2019-2023

In een onderzoek uitgevoerd Uipkes Houten Vloeren, gebaseerd op duizenden adviesgesprekken met

Een warmtepomp in combinatie met een lage temperatuur vloerverwarming en een houten vloer is duurzaam, energiezuinig en goed om op je energierekening te besparen.

Warmtepomp combineren met vloerverwarming en een houten vloer?

Wil je jouw woning duurzaam verwarmen? Overweeg dan eens een warmtepomp in

Lamelparket-schuren

Lamelparket laten schuren

Is de kleur van je lamelparketvloer niet meer naar wens? Of zitten

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}