badkamertegels

Badkamertegels zijn voor de look en feel van je nieuwe badkamer erg belangrijk. Met badkamertegels wordt sfeer vormgegeven door gebruik van kleuren, vormen en materialen.

Voor de badkamer blijft de tegel nog altijd met stip op nummer één staan. Voordelen van keramische tegels zijn dan ook helder: ze zijn duurzaam, vaak goedkoper dan andere materialen en ze zijn toe te passen op zowel een houten als een betonnen ondergrond. Grote tegel formaten zijn tegenwoordig populair. Ze geven de badkamer een ruimtelijk aanzien.

badkamertegels van het tegelhuis
badkamertegels van het tegelhuis

Verschillende badkamertegel formaten en patronen combineren kunnen een bijzondere effecten opleveren in je badkamer. Kies je voor een Mediterraanse tegel, een Oosterse of een Hollands witte tegel? Voor ieder interieurstijl is de perfecte tegel te vinden. Eenmaal een tegel serie gevonden? Binnen een serie zijn weer vele variaties mogelijk. Vierkante of langwerpige tegels, mozaïekformaten of juist hele grote tegels? Strakke of juist handgevormde badkamertegels, met of zonder patroon, hoogglanzend of poederig mat en dan in elke gewenste kleur. Kijk uit met een kleine badkamer! In een kleine badkamer is afwisseling vaak teveel van het goede en lijkt de ruimte er alleen maar kleiner door. Tegelwerk tot aan het plafond is momenteel dé trend. Het oogt niet alleen rustig en ruimtelijk, maar het heeft ook als voordeel dat stucwerk minder schimmel en vochtplek gevoelig is.

Erg populair is het gebruik van grote badkamertegels, vanaf 30x30cm tot wel een meter breed. Deze grote tegels worden vaak in de breedte gezet. Door met de verschillende formaten in een kleursfeer te variëren ontstaat er een rustig maar tegelijkertijd ook speels badkamerinterieur. Door contrastkleuren te gebruiken kan je de hoogte of breedte van een ruimte extra accent geven. Tegels bieden dus onbeperkte mogelijkheden. Ook als het gaat om de badkamervloer. Leg de vierkante vloertegels bijvoorbeeld niet recht, maar diagonaal. Hierdoor oogt een ruimte ook vaak groter. Erg handig wanneer de vierkante meters van je badkamer beperkt zijn.

Onze meest recente berichten

Bamboe-vloeren

Bamboe vloeren: alles wat je erover moet weten

Een bamboe vloer geeft je interieur een natuurlijke uitstraling. Bovendien groeit bamboe

Wijnkoelkast kopen

Een wijnkoelkast kopen, waar moet je op letten?

Als wijnliefhebber wil je optimaal genieten van je glas wijn, door hem

badkamervloer van uipkes vloeren

Vloeren voor badkamers

Voor de sfeer van je badkamer zijn badkamervloeren natuurlijk belangrijk. De badkamervloer

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}