badkamertegels

Badkamertegels zijn voor de look en feel van je nieuwe badkamer erg belangrijk. Met badkamertegels wordt sfeer vormgegeven door gebruik van kleuren, vormen en materialen.

Voor de badkamer blijft de tegel nog altijd met stip op nummer één staan. Voordelen van keramische tegels zijn dan ook helder: ze zijn duurzaam, vaak goedkoper dan andere materialen en ze zijn toe te passen op zowel een houten als een betonnen ondergrond. Grote tegel formaten zijn tegenwoordig populair. Ze geven de badkamer een ruimtelijk aanzien.

badkamertegels van het tegelhuis
badkamertegels van het tegelhuis

Verschillende badkamertegel formaten en patronen combineren kunnen een bijzondere effecten opleveren in je badkamer. Kies je voor een Mediterraanse tegel, een Oosterse of een Hollands witte tegel? Voor ieder interieurstijl is de perfecte tegel te vinden. Eenmaal een tegel serie gevonden? Binnen een serie zijn weer vele variaties mogelijk. Vierkante of langwerpige tegels, mozaïekformaten of juist hele grote tegels? Strakke of juist handgevormde badkamertegels, met of zonder patroon, hoogglanzend of poederig mat en dan in elke gewenste kleur. Kijk uit met een kleine badkamer! In een kleine badkamer is afwisseling vaak teveel van het goede en lijkt de ruimte er alleen maar kleiner door. Tegelwerk tot aan het plafond is momenteel dé trend. Het oogt niet alleen rustig en ruimtelijk, maar het heeft ook als voordeel dat stucwerk minder schimmel en vochtplek gevoelig is.

Erg populair is het gebruik van grote badkamertegels, vanaf 30x30cm tot wel een meter breed. Deze grote tegels worden vaak in de breedte gezet. Door met de verschillende formaten in een kleursfeer te variëren ontstaat er een rustig maar tegelijkertijd ook speels badkamerinterieur. Door contrastkleuren te gebruiken kan je de hoogte of breedte van een ruimte extra accent geven. Tegels bieden dus onbeperkte mogelijkheden. Ook als het gaat om de badkamervloer. Leg de vierkante vloertegels bijvoorbeeld niet recht, maar diagonaal. Hierdoor oogt een ruimte ook vaak groter. Erg handig wanneer de vierkante meters van je badkamer beperkt zijn.

Onze meest recente berichten

Van Gogh Wit planken houten vloer

Onderzoek: Regionale houten vloer voorkeuren en jaartrends in Nederland 2019-2023

In een onderzoek uitgevoerd Uipkes Houten Vloeren, gebaseerd op duizenden adviesgesprekken met

Een warmtepomp in combinatie met een lage temperatuur vloerverwarming en een houten vloer is duurzaam, energiezuinig en goed om op je energierekening te besparen.

Warmtepomp combineren met vloerverwarming en een houten vloer?

Wil je jouw woning duurzaam verwarmen? Overweeg dan eens een warmtepomp in

Lamelparket-schuren

Lamelparket laten schuren

Is de kleur van je lamelparketvloer niet meer naar wens? Of zitten

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}