houten vloer

badkamermeubels

Badkamermeubels bepalen de sfeer van je badkamer. Vaak worden badkamermeubels als één van de eerste elementen uitgezocht voor de nieuwe badkamer.

Een badkamermeubel kan namelijk de toon zetten voor de look en feel van je badkamer, bovendien verhogen ze het comfort. Kastjes, lades en spiegels, ze zijn er in veel soorten en maten.

Badkamermeubels zijn net zo belangrijk voor je badkamer als bijvoorbeeld de meubels voor je woonkamer. Toch is er een verschil: de materialen waarvan ze zijn gemaakt moet bestand zijn tegen het vocht in de badkamer. Vaak worden ze gemaakt van kunststof, waterbestendig MDF of watervast multiplex.

Het materiaal wordt daarna afgewerkt met verf(lak) of een toplaag die er bijvoorbeeld uitziet als marmer of hout. Betreft deze materiaalkeuze zijn de mogelijkheden tegenwoordig groter geworden. Denk aan massief hout, laminaat, natuursteen of roestvrij staal? Tegenwoordig zijn badkamermeubels vaak bergruimte en wastafel in één. Deze opstelling zorg voor meer ruimte en leidingen en sifons worden netjes verborgen.

Zwevende badkamermeubels zijn helemaal van deze tijd, het sifon verdwijnt in zijn geheel in de beperkte hoogte van het wastafelblad. Zwevende meubels worden steeds vaker gekozen. Ze hebben een ruimtelijk effect doordat je de vloer vrij blijft,  daardoor is de vloer eenvoudiger te reinigen.

Badkamermeubels op pootjes zijn duidelijke in opmars. Maar ook de verplaatsbare badkamermeubels winnen terrein. Denk hierbij aan de  trolleykasten op wieltjes die je overal naar toe kunt rijden. Of ronde kastjes die perfect passen onder een ronde wastafel?

 

Tegenwoordig zijn badkamermeubels vaak bergruimte en wastafel in één. Deze opstelling zorg voor meer ruimte en leidingen en sifons worden netjes verborgen.

Kwalitatief betere spiegelkasten hebben een lichtomlijsting waardoor het zicht beter is. Een verlichte spiegelkast zorgt ook voor een mooi lichteffect. Tegen het beslaan van de spiegel tijdens of na het douchen zijn er ook verwarmingsmatjes, deze matjes kunnen heel eenvoudig achter de spiegel worden geplakt.

Tip! Kasten met uittrekbare elementen of laden zijn efficiënter dan de traditionele kasten met legplanken. Ze zijn praktischer in gebruik omdat je de inhoud in één keer kunt overzien en ze vormen daarmee de perfecte bergplaats voor bad linnen, zeepjes en andere badkameraccessoires.

De meeste merken spelen in op de behoefte van mensen om hun eigen badkamer te ontwerpen met de zogenaamde “custom-made” concepten. Zo zijn er bijvoorbeeld handige modulaire systemen die goed van pas komen in bijvoorbeeld een klein badkamer. Deze systemen bestaan uit losse onderdelen die in ontwerp en vormgeving op perfect op elkaar afgestemd zijn.

De losse onderdelen zoals kast, spiegel en wastafel, kunnen naar eigen voorkeur en mogelijkheden dichterbij of juist verder weg van elkaar geplaatst worden. Het is vaak ook mogelijk om zelf het materiaal en de afwerking te kiezen.

© 2017 All Rights Reserved

Designed by StudioDee