Met een nieuw oppervlak getuigt Dornbracht van de toenemende relevantie van de trendkleur koper en introduceert deze in de badkamer en keuken: ‘Cyprum’ is een hoogglanzend oppervlak dat op basis van 18-karaats puur goud met echt koper wordt vervaardigd.

De rosé gouden kleur staat voor elegantie, luxe en sensualiteit. Tegelijkertijd werd de serie formeel herzien en aangevuld met twee nieuwe producttypes.

Nadat de afgelopen jaren eerder koele wit- en metallic-nuances zoals zilver, staal en aluminium het interieur design domineerden, beleven thans warm glanzende rosé goud- en kopertinten een renaissance. Oppervlakken die elegantie en schoonheid symboliseren, maar tegelijkertijd voor warmte, intimiteit en een vertrouwde natuurlijkheid staan. Een ommezwaai die in alle designs en ook in het dagelijks leven te zien is.

collage dornbracht2
Dornbracht pikt deze ontwikkeling op en voorziet de kranenserie MEM – elf jaar na de introductie ervan in 2003 – met ‘Cyprum’ van een glanzende toekomst: het nieuwe oppervlak wordt gemaakt van 18-karaats rosé goud en koper en verkrijgt daardoor een bijzonder hoogwaardige, chique glans. De naam is een kunstwoord, afgeleid van het Latijnse woord ‘cuprum’ voor koper“. ‘Cyprum’ is in eerste instantie exclusief verkrijgbaar voor MEM, later ook voor andere speciaal geselecteerde series.

Naast de introductie van ‘Cyprum’ vullen per direct een driegatsmengkraan voor de rand van het bad en een bij Dornbracht volledig nieuw producttype het MEM-programma aan: een vrijstaande badkraan met stortuitloop en staafhanddouche. Daarnaast werd MEM qua design en functionaliteit gemoderniseerd en verfijnd. Trouw aan de achterliggende filosofie ‘Reduceer alles tot het wezenlijke, maar haal de poëzie er niet uit’ werden het kraanhuis voor éénhendel mengkraan en bidetkraan en het hendeldesign voor alle hendelvarianten van MEM proportioneel aangepast en technisch verbeterd.

mem vrijstaand

Naast de esthetische verfijningen voegt Dornbracht aan de serie een dosis extra individualiteit, comfort en digitale combineerbaarheid toe: de aanpassing van de rozetafmetingen op 60 x 60 mm maakt een design- en serie-overkoepelende combinatie van MEM-producten met verschillende uitlaatpunten en bedieningselementen uit het Dornbracht assortiment mogelijk. Voor nog meer vrijheid in de individuele vormgeving en nieuwe combinatiemogelijkheden voor moderne badkamerarchitectuur. De verfijnde uitvoeringen van MEM zijn vanaf het voorjaar van 2014 verkrijgbaar in de oppervlakken chroom, platina, platina mat en de nieuwe rosé goudtint Cyprum.

www.dornbracht.com

Onze meest recente berichten

Van Gogh Wit planken houten vloer

Onderzoek: Regionale houten vloer voorkeuren en jaartrends in Nederland 2019-2023

In een onderzoek uitgevoerd Uipkes Houten Vloeren, gebaseerd op duizenden adviesgesprekken met

Een warmtepomp in combinatie met een lage temperatuur vloerverwarming en een houten vloer is duurzaam, energiezuinig en goed om op je energierekening te besparen.

Warmtepomp combineren met vloerverwarming en een houten vloer?

Wil je jouw woning duurzaam verwarmen? Overweeg dan eens een warmtepomp in

Lamelparket-schuren

Lamelparket laten schuren

Is de kleur van je lamelparketvloer niet meer naar wens? Of zitten

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}