keukentrends

Keukens en koken zijn helemaal “hot”, we staan steeds langer in de keuken en het aantal hobbykoks neemt aanzienlijk toe. Belangrijk dus om ervoor te zorgen dat de keuken ook aan al je eisen voldoet.

Het aanbod aan keukens is zo overweldigend dat je snel het spoor bijster raakt. Op onze website proberen we op een overzichtelijke manier alle mogelijkheden op een rij te zetten in dit hoofdstuk over keukens. Naar wat voor keuken ben je opzoek? Wat voor keukenapparatuur heb je nodig?

Dus waar vroeger koken iets dat ‘moest’ gebeuren omdat iedereen ‘moest’ eten. Vandaag de dag bestaat er een gehele hype rondom koken, eten en gezellig samen zijn in de keuken. Er is een ruime keuze aan keukens en je kan je door middel van tijdschriften en internet uitgebreid laten informeren over keukens. Wil je een design keuken? Een landelijke keuken? Of liever je eigen keuken ontwerpen, een keuken op maat, helemaal zoals jij dat wilt?

Vandaag de dag bestaat er een gehele hype rondom koken, eten en gezellig samen zijn in de keuken.

Het is ook mogelijk je bestaande keuken te renoveren. Een keuken renovatie realiseer je al met een likje verf, een mooi behang en een aantal mooie keukenaccessoires, met weinig middelen kan je je bestaande keuken pimpen tot je droomkeuken. Keukenaccessoires zijn natuurlijk altijd een must voor de moderne keuken. Kookboeken om de heerlijkste maaltijden op tafel te toveren, mooi keukentextiel om je keukentafel te decoreren en hulp in de keuken door de modernste keukenapparatuur.

Een aantal aandachtspunten waarmee je rekening moet houden bij het kopen van je nieuwe keuken:

 • Werkruimte: Bij het kiezen van een werkblad zijn er veel keuzes. Ga je voor keramiek, composiet, roestvrijstaal of hout? Er zijn veel mogelijkheden. Houd rekening met de spoelbak en de kranen. Hygiëne en gebruiksgemak staan voorop.
 • Levensstijl: Heb je een groot gezin of eet je meestal alleen? Kook je graag uitgebreid of liever snel? Welke opstelling sluit het beste aan bij jouw kookstijl? Conclusie; wat is je levensstijl en hoe past de keuken in jouw leven?
 • Apparatuur: Maak je zelf graag de mooiste gerechten? Taarten? Koekjes? De soort kookplaat, oven, magnetron, zijn belangrijk voor jouw kookstijl. De keukenapparatuur maakt veel uit voor de bereiding van je favoriete gerechten. Weet ook waar je voor kiest bij de aankoop van een vaatwasser en afzuigkap.
 • Opbergruimte: Bedenk van te voren goed hoeveel ruimte je nodig hebt voor al je keuken spullen. Kies voor genoeg bergruimte want je hebt nooit genoeg!
 • Look & feel: Greeploos of met grepen? Inbouw spotjes of losse verlichting? Houten fronten, witte fronten of toch gekleurd? Denk goed na over de look & feel van je keuken.
 • Afwerking: Heel belangrijk maar vaak een vergeten punt door de keukenspecialist! Plafond, vloeren en tegels!

Crisprustic storage
★Poached Apricot & Goat Cheese Tartines
House of the week: Milia Seyppelkitchen organization
AW 2013 catalogue BODIE and FOU★ Le Blog | Effortless chic | French Interiors | Inspiring Design
Vintage picnic boxes. Look at that organization!Norm Architects for Menu
Alles op een rij:

 • Maak een stappen plan en zet je ideeën en wensen een rij voordat je naar een keukenspecialist stapt. Gebruik je je keuken voornamelijk  voor het opwarmen van een kant en klare maaltijd, of is koken je hobby en zet je de mooiste gerechten op tafel? Is er een bijkeuken aanwezig of moeten er extra kastjes in de keuken komen voor al je kook spullen en apparatuur?
 • Een kleine keuken kan groter lijken door de achterwanden te bekleden met bijvoorbeeld spiegels, of door je keuken af te stylen met kleuren en tegelpatronen.
 • Maak een maatschetsje van je keuken en neem dit naar een keukenwinkel. Denk daarbij ook aan de maten van ramen, deuren, radiatoren, etc.
 • Plan ook bijkomende zaken zoals verwarming, verlichting, wandcontactdozen, aan- en afvoer voor de vaatwasmachine en de stoomoven, etc.
 • Vergeet je verlichtingsplan niet, een gezellige keuken heeft gezellige verlichting! Geef bij de keukenspecialist aan op welke plaatsen je verlichting wilt hebben.
 • Als er geen plek is voor stopcontacten in de achterwand of onder de bovenkastje, is het handig om bijvoorbeeld de stopcontacten in een la te laten monteren, zodat je toch je keukenapparatuur kunt gebruiken.
 • Kook je graag met muziek? Denk dus aan een geluidsplan, muziek tijdens het koken en zorgt ook voor extra “positieve energie”.
 • Ben je nog niet toe aan een nieuwe keuken maar wil je je keuken wel een nieuwe look wilt geven? Een keukenrenovatie kan dé oplossing voor je zijn. Je kan je keuken zelf renoveren maar er zijn ook gespecialiseerde bedrijven die voor een relatief laag bedrag je keuken om kunnen toveren tot een droomkeuken.

Onze meest recente berichten

Van Gogh Wit planken houten vloer

Onderzoek: Regionale houten vloer voorkeuren en jaartrends in Nederland 2019-2023

In een onderzoek uitgevoerd Uipkes Houten Vloeren, gebaseerd op duizenden adviesgesprekken met

Een warmtepomp in combinatie met een lage temperatuur vloerverwarming en een houten vloer is duurzaam, energiezuinig en goed om op je energierekening te besparen.

Warmtepomp combineren met vloerverwarming en een houten vloer?

Wil je jouw woning duurzaam verwarmen? Overweeg dan eens een warmtepomp in

Lamelparket-schuren

Lamelparket laten schuren

Is de kleur van je lamelparketvloer niet meer naar wens? Of zitten

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}