houten vloer

inspiratie

Of je nu een nieuw huis in gaat richten of je bestaande huis een nieuwe look wilt geven, voor beide heb je inspiratie nodig.

Inspiratie kan je krijgen van heel veel dingen die dagelijks op je pad komen, de geur van vers gemalen koffie, de fluitende vogels als je ‘s ochtends wakker wordt, een mooi restaurant waar je hebt gegeten tijdens je vakantie, de kleur van de ondergaande zon, het geluid van de ruisende zee, of een combinatie van allerlei aspecten.

Onbewust neemt je sferen in je op en verzamel je ze in je hoofd. Sferen die een een bepaalde emotie oproepen. Dat willen we ook thuis creëren. Een interieur met warme kleuren en zachte materialen voor een knus gevoel. Een interieur met lichtte kleuren en een minimalistische inrichting, weinig accessoires en gladde materialen om een sfeer te creëren van eenvoud en rust.


black & whiteThe master bedroom w
Trinity College LibrFine and DandyIn the
Mid-Century Modern L.
 A 1920′s Duplex in M
Designer Lázaro Rosa♥


Inspiratiebronnen

Externe factoren spelen ook een belangrijke rol bij het kiezen van een nieuw interieur. Denk aan de ontwikkelingen in technologie, materiaaltoepassing en de invloed van de media. De mode industrie heeft ook een hele grote invloed op de ontwikkelingen van de interieur branche. Je ziet steeds vaker dat modekleuren- en stijlen vertaald worden naar woonaccessoires en meubels. Dit maakt interieur styling nog leuker omdat er steeds meer keuze is en het mogelijk is om je interieur vaker en makkelijker te vernieuwen.

“Inspiratie staat voor ingeving en inademing.”Een nadeel is dat het lastig kan zijn om op basis van je bestaande meubels en accessoires een “modische” aanvullingen te zoeken en die ook goed te combineren. Een moodboard maken van alle inspiratie die je tegenkomt kan je helpen bij het maken van de juiste interieur keuzes. En dit moodboard neem je natuurlijk met je mee als je gaat woonwinkelen!

 

 

© 2017 All Rights Reserved

Designed by StudioDee