houten vloer

vloeren

Wanneer je opzoek bent naar een nieuwe vloer word het je niet makkelijk gemaakt, er zijn heel veel soorten vloeren.

Door het kiezen van een bepaalde vloer ontstaat er een specifiek uitstraling in de ruimte waar je de vloer toegepast. Zo creëer je een interieurstijl die bij je past. Net als de wanden vormen vloeren de basis van je interieur.

De keuze van je vloer zet de toon en aan de hand daarvan kan je de rest van je inrichting uitwerken. Vloeren of wel vloerbedekking is een verzamelnaam voor vele soorten materialen om de vloer mee te bedekken. Vloeren kunnen van kunststof of van natuurlijk materialen gemaakt worden.

Vloeren vormen de basis van je interieur!


Vloeren kunnen zacht of hard zijn, zoals het verschil tussen een gietvloer of een zachte hoogpolige vloerbedekking. Door te kiezen voor een
specifieke kleur vloer krijg je een duidelijke beeld van de inrichting van je interieur. Vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende soorten zoals: Laminaat, vloerbedekking, houten vloeren, pvc vloeren, vloerkleden, natuursteen, tegels of gietvloeren.

warm tonesPetra Blindel via Ol
 Petra Blindel via Ol
 white & wood
st-ouen-loft-3
A masculine home in ASKarchitects in PirWaar kan je allemaal rekening mee houden zodat je de juiste vloer kiest? Welke vloer past bij jou? Het is belangrijk dat de vloer van jouw keuze aansluit bij je persoonlijke smaak en je wensen. Je kan het voor jezelf overzichtelijk maken door rekening te houden met een aantal zaken:

  • Is de vloer sterk en duurzaam? Hou rekening met hygiëne en/of allergieën. Ga je de vloer intensief gebruiken omdat je een groot gezin hebt, of kleine kinderen die nog over de vloer kruipen? Denk bij de aankoop van een houten vloer ook aan het milieu. Veel houten vloeren dragen het FSC keurmerk dat verantwoord bosbeheer garandeert.

    Dit hout komt dus uit ecologisch gecertificeerde bossen en voor midden lagen van bijvoorbeeld laminaat wordt steeds vaker kringloophout gebruikt. Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord wonen! Moet de vloer geluiddempend zijn? Isolerend? En wil je vloerverwarming of niet?

 

  • Nog een heel belangrijk punt is natuurlijk comfort. Op een vloer met vloerbedekking leef je natuurlijk anders dan op een laminaat vloer. Hoe comfortabel wil jij wonen? Wil je je vloer kunnen dweilen maar is hij wel waterbestendig? Hou er dus rekening mee dat de vloer die je kiest onderhoudsvriendelijk is. Zo maak je het jezelf makkelijk want je wilt zo min mogelijk tijd besteden aan de onderhoud van je vloer.


Lees HIER meer over VLOEREN!

© 2018 All Rights Reserved

Designed by StudioDee